Немає виправдання зближенню зі злочинним режимом Башара

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: У вівторок 18 жовтня «ХАМАС» об’явив, що завтра його делегація відвідає сирійську столицю Дамаск.

Це перший візит на високому рівні з того часу, як «ХАМАС» покинув Дамаск більше 10 років назад. 15 вересня «ХАМАС» об’являв, що продовжить нормалізацію відносин з сирійським режимом. «ХАМАС» заявив, що це рішення служить Уммі та її справедливим справам, в основі яких лежить справа Палестини, особливо на тлі останніх регіональних і міжнародних подій («Аль-Джазіра»).

Коментар: Немає сумнівів, що розмови про зближення і нормалізацію відносин з режимом Асада означають нормалізацію і зближення з кривавим злочинним режимом. Сирійський тиран вимусив декілька мільйонів людей покинути країну, він як і раніше вбиває мусульман, бореться з Ісламом, оскверняє святині, посягає на честь, руйнує країну і вірно служить колоніальним країнам. Мова йде про зближення з режимом, який як і раніше є ворогом Аллаха, Його Посланця ﷺ і віруючих. Цей баасистський режим відкрито заявляє, що є світським і не має нічого спільного з Ісламом, він править на основі невір’я і бореться з будь-яким проявом Ісламу. Цей режим як і раніше люб’язний з єврейськими окупантами,які захопили Палестину і Голани. Цей режим вірний главі невір’я — Америці, і заявляє про свою вірність руським, які відомі своєю боротьбою проти Ісламу і мусульман.

Одним словом, це один із найгірших диктаторських режимів в ісламському світі. Цей режим — один із найбільш ворожих до Ісламу, так яку користь можна отримати від зближення з ним?

Всевишній Аллах зробив Мухаммада ﷺ Своїм Посланцем, який доніс до нас Шаріат, згідно з яким людина повинна вибудовувати своє життя. Шаріат не був ниспосланий, щоб стати чимось неважливим в житті людей. Всевишній Аллах не надав людині права, опираючись на свій розум, вважати дозволеним чи заборонним, правильним чи неправильним, більше того, навіть незначне відхилення людини від Шаріату є оманою і очевидним збитком. Всевишній Аллах сказав:

وَأَنَّ هَـذَا صِرَاطِي مُسْتَقِيماً فَاتَّبِعُوهُ وَلاَ تَتَّبِعُواْ السُّبُلَ فَتَفَرَّقَ بِكُمْ عَن سَبِيلِهِ ذَلِكُمْ وَصَّاكُم بِهِ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ

«Такий Мій шлях. Слідуйте по ньому і не слідуйте іншими шляхами, оскільки вони зіб’ють вас з Його шляху. Він заповідав вам це, — можливо, ви побоїтесь» (6:153).

Всевишній Аллах обіцяє муки і тяжке життя тому, хто відвернеться від Його Шаріату:

وَمَنْ أَعْرَضَ عَن ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنكاً وَنَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَعْمَى

«А хто відвернеться від Мого Нагадування, на того чекає тяжке життя, а в День воскресіння Ми воскресимо його сліпим» (20:124).

Всевишній Аллах заборонив дружнє ставлення до тиранів і заборонив схилятись на їх бік навіть на п’ядь:

وَلاَ تَرْكَنُواْ إِلَى الَّذِينَ ظَلَمُواْ فَتَمَسَّكُمُ النَّارُ وَمَا لَكُم مِّن دُونِ اللّهِ مِنْ أَوْلِيَاء ثُمَّ لاَ تُنصَرُونَ

«Не схиляйтесь на сторону беззаконників, щоб вас не торкнувся Вогонь. Немає у вас покровителів і помічників, окрім Аллаха, і тоді ніхто вам надасть підтримки» (11:113).

Режим Башара — це справжнісінький тиранічний режим, злочинів якого не порахувати. Так який же інтерес може поставити цей режим вище законів Аллаха?! Більше того, Всевишній Аллах велів нам усувати діючі режими в мусульманських країнах, а на їх місці встановити Праведний Халіфат, правління в якому буде здійснюватись за методом пророцтва. Яке перемир’я веде до цього обов’язку?!

Мусульмани — як окремі особистості, та і різні групи — повинні докласти усіх своїх зусиль для скинення колоніальних і деспотичних режимів в мусульманських країнах, а потім призначити халіфа, який буде правити по Книзі Аллах і Сунні Його Пророка ﷺ. Ми досягнемо цього, якщо послідуємо шляху Посланця Аллаха ﷺ, який ніколи не погоджувався на поступовість у запровадженні Шаріату і не погоджувався на співіснування з невір’ям та їх системою!

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Бахір Саліх
Член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір/Палестина
24 Рабі уль-авваль 1444 р.х.
20 жовтня 2022 р.

Головне меню