Співпраця з США і Китаєм приносить саудівському режиму тільки приниження

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Міністр іноземних справ Саудівської Аравії принц Фейсал ібн Фархан сказав, що військова співпраця між Ер-Ріядом і Вашингтоном сприяє стабільності в регіоні.

При цьому він підкреслив, що Китай є надійним партнером, і саудівські відносини з ними важливі, оскільки це друга економіка у світі. В інтерв’ю «Al Arabiya» і «Ai Hadath» він вказав, що відносини з Вашингтоном є старими і стратегічними. «Військова співпраця між Ер-Ріядом і Вашингтоном служить інтересам обох країн і сприяє стабільності в регіоні. Наші відносини з США були інституціоналізовані з миті їх встановлення», — сказав Фейсал ібн Фархан («Al Khaleej», 12 жовтня 2022 року).

Коментар: О, міністр іноземних справ саудівського режиму, про яку стабільність в регіоні Ви говорите?! Америка заплямувала свою історію кров’ю з миті свого виникнення, коли винищувала корінне населення, називаючи їх «червоношкірими індіанцями». Ми знаємо Америку, яка була у В’єтнамі і Нагасакі, де ядерна зброя була випробувана на людях. Досить поглянути на два десятиріччя назад, коли Америка заявила, що бажає позбутися від зброї масового ураження і диктатур. Вона змінила диктатуру Іраку на сектантські бандформування, які спеціалізуються на крадіжці наземних і підземних багатств в інтересах американського колонізатора.

О, міністр іноземних справ саудівського режиму, Америка стверджувала, що в Афганістані вона переслідує винних у вибуху Всесвітнього торгового центру, що врешті решт призвело до повної окупації Афганістану і використанню його територій у якості місця для випробування безпілотників. Вбивства афганського народу і спроби внести розбрат в його суспільство продовжувались до 2021 року, тобто до офіційного виведення військ США із Афганістану.

Про яку стабільність йде мова, якщо народ Сирії досі продовжує страждати від жорстокості Америки та її агента Башара?! Про яку стабільність іде мова, якщо Хілларі Клінтон пригрозила «дозволити» баасистському режиму застосування хімічної зброї проти дітей і повстанців?! Незважаючи на порожні загрози ввести санкції проти Башара, ми досі не бачили ніяких наслідків.

Такою є реальність Америки: вона підриває, вбиває, окупує і виховує диктаторів. Так про яку перевагу Ви говорите?!

Хіба що під перевагою і стабільністю Ви маєте на увазі захист саудівського престолу, і це підтверджується словами Трампа в 2018 році, коли він сказав, що саудівський режим не проіснує і двох тижнів без Америки. Така «перевага» не тільки шкодить Ісламській Уммі, але й принижує саудівський режим.

Що стосується Китаю, який Ви назвали надійним партнером, то не могли б Ви трохи подумати, перш ніж вимовляти ці слова? Ця країна влаштувала геноцид мусульман, вона примушує мусульман вживати алкоголь і розговлятись в місяць Рамадан. Хіба така країна вважається надійним партнером?! Чи не могли б В трохи подумати щодо положення мусульман в Китаї на тлі можливостей країни Двох Святинь?! Якщо Китай є вашим надійним партнером, то чому він утискає мусульман і позбавляє їх можливості робити обряди поклоніння?!

О, міністр іноземних справ, це питання не вимагає довгих міркувань і вивчень, необхідно усього лише зайняти позицію, якою задоволений Аллах і Його Посланець ﷺ. Ця позиція полягає в повному переході на бік Ісламської Умми з подальшим відстороненням прозахідних дурнів від правління. Всевишній Аллах сказав:

لَّا يَتَّخِذِ الْمُؤْمِنُونَ الْكَافِرِينَ أَوْلِيَاءَ مِن دُونِ الْمُؤْمِنِينَ وَمَن يَفْعَلْ ذَٰلِكَ فَلَيْسَ مِنَ اللَّهِ فِي شَيْءٍ إِلَّا أَن تَتَّقُوا مِنْهُمْ تُقَاةً وَيُحَذِّرُكُمُ اللَّهُ نَفْسَهُ وَإِلَى اللَّهِ الْمَصِيرُ

«Віруючі не повинні вважати невіруючих своїми помічниками і друзями замість віруючих. А хто вчиняє так, той не має ніякого відношення до Аллаху, за винятком тих випадків, коли ви дійсно побоюєтесь їх . Аллах застерігає вас від Самого Себе, і до Аллаху буде прибуття» (3:28).

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Нізар Джамаль
22 Рабі уль-авваль 1444 р.х.
18 жовтня 2022 р.

Головне меню