Допомога або черговий виверт?

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Агентство США по міжнародному розвитку (USAID) виділило додаткові 5,35 мільйони доларів у межах угоди «DOAG» на розвиток шкільної освіти в Узбекистані.

Дані засоби були виділені у якості нового фінансування до існуючої грантової домовленості з міністерством народної освіти Узбекистану, у межах якого американська сторона повинна інвестувати 55 мільйонів доларів на підтримку амбіційної програми влади по комплексній реформі системи загальної середньої освіти на період 2019–2026 року.

Коментар: Виділення цих засобів Агентством США по міжнародному розвитку свідчить про те, що Америка намагається запровадитись у країни Центральної Азії, особливо в Узбекистан, в усіх сферах, включаючи освіту. Америка неодмінно скористається послабленням Росії у війні проти України, яка усе іще тримає регіон у своїх руках. Видання «GIS» повідомило, що США бачить бажання Казахстану і Узбекистану віддалитись від Росії, у зв’язку з чим в Вашингтоні мають намір збільшувати співпрацю з двома крупними країнами ЦА.

Прибуття 16 жовтня в Киргизію військової делегації США на чолі з директором по ресурсам і аналізу Центрального командування США Робертом Ангером свідчить, що Америка уважно приглядається до регіону і бажає підсилити в ньому свій вплив.

Але найнебезпечнішою частиною плану США є проникнення в регіон , особливо в Узбекистан, в сферу освіти. Оскільки колонізатор розуміє, що перед будь-яким проектом йому спочатку необхідно змінити свідомість і «промити мізки» людей,що в подальшому полегшить йому питання поневолення і експлуатації суспільства, заганяючи людей в кабалу культурної залежності. Мухаммад Ікбал, нехай помилує його Аллах, відомий індійський поет і мислитель, сказав: «Колоніалізм більш кмітливий, аніж фараон, який застосував політику вбивства дітей, адже він не відкривав для них шкіл і освітніх закладів , щоб знищити їх там, де вони цього навіть не відчують, як це роблять колонізатори». Колонізатор вприскує цю отруту під видом пафосних і волаючих гасел. «Освіта — це потужний інструмент для скорочення бідності і покращення здоров’я , рівності , миру і стабільності. Коли діти і молодь готові до того, щоб ходити до школи, навчатись і набувати навичок, необхідних їм для життя і роботи, вони зможуть побудувати краще майбутнє для себе, своїх родин, своїх спільнот і своєї країни», — підкреслила директор місії USAID Мікаела Мередіт.

Америка також використовує Туреччину для підсилення свого впливу у цьому регіоні, адже відомо, що Туреччина запроваджується туди у межах проекту «Великий Туран». Немає сумнівів, що за цим проектом стоїть Америка. В статті видавництва «GIS» говориться, що в США більше схвалюють прихід в регіон Туреччини, тому що вважають , що населення ЦА з радістю прийме турецький прихід у зв’язку зі спільними коріннями і культурою. Видання відзначило розвиток і ріст економіки Узбекистану у роки правління президента Шавката Мирзійоєва, ставлячи його реформи в один ряд з європейськими країнами. Звідси видно, що Америка згодна з різноспрямованою керованою політикою Мірзійоєва.

А тепер виникає питання. Якщо розвиток і ріст економіки Узбекистану в період Мірзійоєва дали високі результати, що порівняли їх з європейськими країнами, то чи піднявся рівень життя узбецького народу хоча б до рівня найбільш нерозвинутої країни Європи? Звичайно, ні! Ствердження американського видання — повна брехня!

Треба також зазначити, що більша частина боргів, виданих невірними, іде у кишені президента та інших чиновників, а мільярдні борги лягають на плечі народу.

Як ми сказали раніше, запровадження капіталістичної просвіти є найнебезпечнішим інструментом колонізатора. Тому нам, мусульманам Узбекистану, треба добре це розуміти. Ми також повинні розуміти, що єдиний шлях звільнення від цієї реальності — це відновлення ісламського образу життя у затишку Праведного Халіфату. І тоді усі витрати невірних обернуться для них жалкуванням! Всевишній Аллах сказав:

إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا يُنفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ لِيَصُدُّوا عَن سَبِيلِ اللَّهِ فَسَيُنفِقُونَهَا ثُمَّ تَكُونُ عَلَيْهِمْ حَسْرَةً ثُمَّ يُغْلَبُونَ وَالَّذِينَ كَفَرُوا إِلَى جَهَنَّمَ يُحْشَرُونَ

«Воістину, невіруючі витрачають своє майно для того, щоб збити інших зі шляху Аллаха. Вони будуть витрачати його, а потім будуть жалкувати про це, а услід за тим вони будуть повержені. Невіруючі будуть зібрані у Пеклі» (8:36).

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Іслам Абу Халіл, Узбекистан
2 Рабі ус-сані 1444 р.х.
27 жовтня 2022 р.

Головне меню