Різниця між правителями-рувайбідат і халіфом

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Голова суверенної ради Судану генерал Абдель Фаттах аль-Бурхан направив привітальне послання новопризначеному єврейському прем’єр-міністру Біньяміну Нетаньяху, в якому виразив прагнення до подальшої співпраці, — про це повідомляє офіційний «ізраїльський» канал «Kan».

Нетаньяху отримав мандат від президента Іцхака Герцога на формування уряду після того, як його табір виграв дострокові парламентські вибори, які відбулись на початку листопада, отримавши 64 місця із 120 в Кнесеті.

Аль-Бурхан в своєму посланні Нетаньяху сказав: «Вітаю Вас з перемогою на виборах і сподіваюсь на продовження нашої співпраці з метою зміцнення відносин в усіх областях на благо громадян двох країн» (суданська газета «Аssayha»).

Коментар: У той час, коли світ засуджує злочини євреїв під головуванням злочинця Нетаньяху, ми бачимо, як Аль-Бурхан зближується з євреями, щоб догодити своїм хазяям. Сайт «Alwaght» опублікував наступне: «Більше 80000 людей почали вимагати арешту єврейського прем’єр-міністра Нетаньяху під час його візиту в Лондон. Його звинувачують у скоєнні військових злочинів проти палестинського народу. Люди підписали петицію, що закликає британський уряд посадити Нетаньяху в тюрму як військового злочинця, враховуючи, що конфлікт в секторі Газа призвів до загибелі величезної кількості палестинців».

Зі свого боку, Даміан Моран, який подав петицію з вимогою арешту, заявив: «Згідно міжнародному праву, Нетаньяху повинен бути заарештований по прибутті в Великобританію за звинуваченням в військових злочинах в різанині 2014 року, внаслідок якої загинуло 2000 людей». Він має на увазі війну, яку вели євреї в секторі Газа на протязі 51 дня.

Така реакція немусульман, які дізнались правду про цього кривавого злочинця, у той час як деякі із мусульман посилають йому листи, що свідчить про рівень їх деградації! Це ганьба в цьому житті і в Наступному! Хіба таким чином він відповість за свої злочини?! Нетаньяху і його собаки вбивають наших братів в Палестині, і рішення полягає в тому, щоб послати армію, яка вирве з корінням це потворне сіоністське утворення.

Авторитет мусульман був втрачений, коли була зруйнована наша держава — Халіфат, і тоді невіруючі призначали над нами принижених правителів, які далекі від народу. Коли Умма перебувала під затишком Халіфату, у неї була велич, сила і стійкість, і історія — тому явне підтвердження. Одного разу імператор Візантії Никифор відправив загрозливе послання халіфу Харуну ар-Рашиду, в якому говорив: «Від імператора Візантії Никифора царю арабів Харуну. Імператриця, яка до мене правила в Візантії, поставила Вас в роль тури, а себе у роль пішака. Вона відправляла вам податі, але насправді ви повинні були нести до неї в два рази більше. Усе це стало наслідком слабкості та дурості жінки. Як тільки Ви прочитаєте мого листа, Ви повинні будете повернути усе те, що Ви отримали від неї. В протилежному випадку між нами і Вами буде тільки меч».

Коли Харун ар-Рашид прочитав цього листа, він розлютився, і ніхто у ту мить не міг дивитись на нього, не говорячи вже про те, щоб заговорити. Ті, хто сиділи на його зібранні, від страху розбіглись. Потім, трохи заспокоївшись, халіф велів принести йому чорнильницю з пером, і тоді він написав на зворотному боці цього листа: «З іменем Аллаха, Милостивого, Милосердного. Від правителя правовірних Харуна візантійському собаці Никифору. Я прочитав твого листа, о, син невірної, а відповідь ти скоро сам побачиш!». В 187 році по хіджрі Харун досяг Гераклеї, міста поблизу Константинополя. Никифор був вимушений укласти мир і платити данину, як раніше це робила імператриця Ірина, але незабаром Никифор порушив договір, а потім, в 188 році, Харун ар-Рашид вирушив у похід і завдав йому руйнівної поразки, вбивши біля 40 тисяч солдатів і поранивши самого Никифора («Аль-Бідая ва ан-Ніхая», Ібн Касір).

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Абдуль-Халік Абдун Алі
Член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Судані
29 Рабі ус-сані 1444 р.х.
23 листопада 2022 р.

Головне меню