Російсько-турецька координація по сирійському питанню

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Російський сенатор Володимир Джабаров заявив, що звинувачення президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана про нібито невиконання Росією зобов’язань по «зачистці» сирійських регіонів від курдських озброєних формувань націлені на підвищення рейтингу голови держави.

Перший заступник голови Комітету Ради Федерації Федерального Зібрання РФ Джабаров підкреслив, що Туреччині потрібна переможна війна,в якій буде досягнута велика перемога. «Я думаю, що Ердоган знаходиться в складаній ситуації,в наступному році — вибори (президента), йому потрібна переможна війна», — зазначив політик.

Сенатор признався, що не чув про «зачистку» яких-небудь територій від курдів. «Ми боремось з терористами, з курдами бореться Ердоган», — сказав парламентар. Він також додав, що турецька влада не виконала свою обіцянку по Ідлібу, не зачистивши його від терористів. На думку Джабарова, далі таких заяв Ердогана «справа не піде».

Джабаров зазначив, що економічно Туреччина себе зміцнила, на території країни створюється спільно з Росією газовий хаб, що підвищує авторитет Анкари.

Ввечері минулої неділі турецька армія провела низку атак по районам на півночі Сирії та Іраку, в яких брали участь десятки винищувачів і безпілотників («RT»).

Коментар: Нові заяви підтверджують сказане раніше, а саме — що існує домовленість між турецьким і російським режимами. Що стосується протиріч між ними, то вони простежуються в публічних і залаштункових заявах.

Насправді, російсько-турецька координація — не нове явище, усе це починалось з першого дня, коли Росія, отримавши зелене світло від Америки, вступила в війну проти сирійської революції. Америка використовує Росію, Туреччину, Іран і нав’язує їм правила гри. Ця трійка гармонійно виконує свою роль, яка полягає у приборканні сирійської революції.

Заява сенатора Джабарова у черговий раз підтвердила координацію між Туреччиною і Росією, а саме — реальність їх залаштункового договору щодо боротьби проти так званих «терористів», і не було ніякої мови про «зачистку» курдів. Звичайно ж, під «терористами» вони мають на увазі сирійських революціонерів, які бажають усунути від влади Асада. До того ж Джабаров визнав, що не чув про «зачистку» яких-небудь територій від курдів.

Інакше кажучи заява турецького режиму про «зачистку» територій від курдів є вигадкою, і до того ж — неузгодженою з російською стороною. Швидше за усе, ця турецька заява скерована на внутрішню аудиторію напередодні виборів. Також простежується,що турецький режим бажає представити турецько-російський союз таким, що відповідає інтересам Туреччини, зокрема — її конфлікту з курдами.

Не треба забувати, що Росія є ворогом Ісламу і мусульман. На жаль, світський турецький режим не хвилює сирійська революція. Операція проти курдів і недопущення їх підсилення і розширення за рахунок Туреччини використовується Ердоганом для підняття рейтингу на майбутніх виборах. Також турецький режим допомагає руським і іранцям ліквідовувати сирійську революцію на догоду Америці.

Російський режим закидає сирійську революцію бомбами, Іран знищує її своєю піхотою, а турецький режим згідно американському плану виконує роль «захисника» революції; він приймає революціонерів в свої обійми,розповідає їм про перемогу і збивання зі шляху, щоб поставити крапку в ліквідації революції.

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Фардж Мумдух
2 Джумада аль-уля 1444 р.х.
26 листопада 2022 р.

Головне меню