Чим жахливіше брехня, тим охоче в неї вірить натовп

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: За результатами відкритого опитування в Німеччині, половина опитаних має намір не дивитись жоден матч і повністю бойкотувати ЧМ-2022 по футболу в Катарі («Bild»).

Також і в багатьох французьких містах об’явили бойкот і не будуть транслювати матчі на громадських екранах.

Коментар: Сьогодні світові ЗМІ ідуть по стопам Йозефа Геббельса, головного пропагандиста гітлерівського режиму. Він якось сказав: «Чим жахливіше брехня, тим охоче в неї вірить натовп».

Європейські ЗМІ викликають відразу, коли говорять про бойкот чемпіонату світу по футболу в Катарі. Особливо викликає роздратування, коли європейці говорять про недотримання прав людини під час підготовки Катара до ЧМ-2022. Були побудовані стадіони, готелі, місця для проживання, тренувань і відпочинку спортсменів, усілякі можливі розваги для вболівальників; за даними Катара,це обійшлось країні в 220 млрд. доларів США.

Європейці стверджують, що це будівництво унесло життя більше 6500 робочих з бідних країн — з Бангладеш, Непалу, Індії та ін. Катар це заперечує і допускає загибель усього з людей внаслідок нещасних випадків, а не через примусову працю, кабальні умови і сильну спеку, як це стверджують ЗМІ.

Ми — не захисники Катара і його деспотичного еміра, який витратив ці мільярди, щоб догодити Заходу. Цей емір преклонився перед Заходом в ідейному і культурному плані, не говорячи вже про релігійні поступки ; замість того, щоб правити по ниспосланим законам Аллаха, він править згідно огидним законам капіталізму.

Мета написання даного коментаря — підкреслити провокаційні подвійні стандарти Заходу та його нахабність у нав’язуванні своїх поглядів і думок іншим народам. Порочність їх поглядів очевидна, і вона суперечить природі людини.

Серед механізмів захисту прав людини в ООН 18 грудня 1990 року була прийнята резолюція під назвою «Міжнародна конвенція про захист прав усіх робітників-емігрантів і членів їх родин». Примітно, що США, Канада, усі країни Європи, Катар і низка інших країн не підписали цю угоду. Дана резолюція передбачає захист і турботу прав робітників-емігрантів, сезонних робочих і прикордонних робітників. Зокрема, вони не повинні притягуватись до примусової чи обов’язкової праці.

Чому Захід, який позиціонує себе як захисника прав людини, нехтує умовами праці в своїй країні? Скільки порушень було виявлено завдяки скандалам в ЗМІ, або ж це було просто заради гонитви за сенсацією, яку ті використовують в корисних цілях?!

Ми не будемо згадувати сирійських чи іракських біженців, які перебували в жахливих умовах на кордонах Польщі і Угорщини, де гинули жінки і діти, ми не говоримо про тих, хто був втоплений в шлюпках, — щодо цього у них інші поняття людяності і прав. Ми хочемо звернути увагу на умови життя робочих в Європі, зокрема — на скандал на німецькій скотобійні «Tönnies» в 2020 році, де померли десятки робочих через погані умови, і примусову працю робочих-мігрантів ; вони проживали в таборах набагато жахливіших тих, які ми бачили в Катарі. Що зробив уряд чи компанія, щоб виплатити компенсацію цим робітникам та їх родинам? Просто копійки, можна сказати, що нічого! Це тільки верхівка айсберга. На сезонний збір фруктів Іспанія, Італія і Франція привозять робочих із Марокко і Туніса. Так само обстоять справи і в Німеччині: дешева робоча сила набирається із Румунії, Угорщини і Польщі. Влада Німеччини поклала на роботодавців відповідальність за житло і харчування робочих, а також встановила мінімальну заробітну плату. Це сильно обурило роботодавців, але вони знаходять спосіб обійти закон і вирахувати витрати на житло і харчування із заробітної плати робочих. А якщо і є покарання з боку держави за ухилення від закону, то це покарання скеровано на отримання податку, який втрачає держава через нелегальних робітників, але ці норми ніяк не скеровані на захист робочих.

Така ж ситуація з примусовою працею обстоїть на виробництві іноземних брендів в Марокко, Тунісі, Пакистані і Бангладеш. Не так давно в Бангладеш трапився вибух на текстильній фабриці, що призвело до загибелі сотень робочих. Тоді ані держава, ані компанія не надали істотних компенсацій родинам. Правозахисні організації навмисно умовчали про права людини і не закликали до покращенню умов праці на інших подібних підприємствах. Так само пролунала низка незрозумілих закликів, які ввели громадськість в іще більше замішання і не сприяли рішенню проблеми.

Кількість порушень так званих «прав трудівників» настільки велика, що не описати їх в статті, та й книгу скласти складно. Захід закриває очі на свої злочини і вказує на злочини інших. Вони так багато брешуть, що самі починають в це вірити, а вірять їм тільки дурні.

Ми не будемо тут згадувати дурість їх пропаганди гомосексуалізму, що, на їх думку, так само відноситься до прав людини.

Ми просимо Аллаха позбавити нас від цієї порочної західної культури, її підлих прибічників і огидних пропагандистів.

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Юсуф Саляма
22 Рабі ус-сані 1444 р.х.
16 листопада 2022 р.

Головне меню