Невинна кров на вітер!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Офіційне турецьке джерело підтвердило, що Туреччина завершила усі військові і матеріально-технічні приготування, необхідні для проведення можливої наземної операції на півночі Сирії. Також є інформація про виведення американських військ з деяких позицій.

Джерело повідомило, що метою першого етапу військової операції є встановлення контролю над населеними пунктами Таль-Ріфаат, Манбідж і Кобані, які в даний час контролюються курдськими «загонами народної самооборони», що є основною частиною так званих «Сирійських демократичних сил» («Al Jazeera»).

Коментар: Туреччина скористалась вибухом на вулиці Істікляль в Стамбулі, в результаті якого загинуло 6 людей, а 81 було поранено. Міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу заявив: «Поліція затримала підозрюваного в організації вибуху, звинувативши «Робочу партію Курдистану» («РПК») в організації теракту».

«РПК» заперечує свою причетність до теракту в Стамбулі, але турецький уряд сприйняв це як привід для проведення операції проти цієї партії в Таль-Ріфаат, Манбіджі і Кобані; це те, чого бажає турецький режим, а не те, що необхідно для вирішення сирійської проблеми. Останні кроки турецького уряду викликали багато критики з боку міжнародної спільноти, на що її постійний представник при ООН Ферідун Сінірліоглу сказав: «Зміна назви терористичної організації на «демократичну» є ображанням демократії. Неможна миритись з терористичними атаками проти цивільного населення, жодна країна не може миритись з навмисними нападами на свої землі і людей». Сінірліоглу підкреслив: «Туреччина продовжить операцію по боротьбі з тероризмом згідно з законним правом на самооборону, закріпленим в статті 51 Уставу ООН і резолюцій Ради Безпеки».

ЗМІ повідомляють, що Америка евакуювала свій персонал із північної Сирії в північний Ірак, а також скоротила кількість патрулів в регіоні після початку турецької операції проти терористичної організації «РПК».

Ми вже звикли до повної координації конфліктуючих сторін в Сирії: вони реалізують свої плани і поступово вводять сирійський режим на потрібні території . Сирійський режим є одним із гравців в регіоні, він забезпечить безпеку турецьких кордонів і обмежить владу курдських формувань, які раніше відкрито підтримувались у війні проти «ІДІЛ», беручи участь в ній в надії отримати автономію, або дещо схоже на автономію, або хоча б роль в новому рішенні для Сирії . Але Захід, особливо Америка, хвилюється тільки за власні інтереси.

Чи не час нам вилучити урок із усього цього обману і зрозуміти, хто є другом, а хто ворогом? Ми повинні дотримуватись своєї релігії і працювати для піднесення слова Всевишнього Аллаха, а не для досягнення інтересів, які приносять користь тільки Заходу і його планам. Треба пам’ятати, що Захід не бажає, щоб ми прийшли до тями і повернулись на шлях істини.

Справжнім порятунком для усього людства є Іслам, але цього не бажають чути ані правителі Туреччини, ані ООН, ані країни Заходу. Справжнім рятівником для сирійської революції є партія «Хізб ут-Тахрір»: вона закликає, жертвує, наставляє і працює над встановленням Ісламської Держави, яка поверне Уммі те, що бажає для неї Всевишній Аллах, — славу і велич, як це було раніше.

О,революціонери! Стережіться агентів, відправлених із Туреччини! У вас є тільки один правильний шлях — Халіфат, заснований на вашій релігії, яка є основою непогрішимості ваших справ і правильним шляхом. Всевишній Аллах сказав:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ وَاتَّقُوا فِتْنَةً لَا تُصِيبَنَّ الَّذِينَ ظَلَمُوا مِنْكُمْ خَاصَّةً وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя. Знайте, що Аллах — між людиною та її серцем (може завадити людині добитись того, що вона бажає), і що ви будете зібрані до Нього. Бійтесь спокуси, яка уразить не тільки тих із вас, хто був несправедливий. І знайте, що Аллах суворий в покаранні» (8:24,25).

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Дарін Шанті
10 Джумада аль-уля 1444 р.х.
4 грудня 2022 р.

Головне меню