Саудівський режим зайнятий футболом, у той час як Джидда тоне

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: 24 листопада 2022 року «EuroNews» опублікувала статтю під назвою «Джидда тоне», в якій говориться: «Потоки води, викликані сильними дощами, затопили вулиці міста Джидда, змітаючи десятки автомобілів на своєму шляху.

Був завданий величезний збиток багатьом домам в західній провінції, відомо, щонайменше, про загибель двох людей. В соціальних мережах з’явилось відео, де видні величезні руйнування житлового масиву, затонулих і знесених течією автомобілів. Люди критикують владу і покладають на неї відповідальність. Місцеві служби екстреної допомоги закликають людей до втручання, щоб врятувати тих, хто застряг у власних автомобілях».

Коментар: Джидда тоне у повенях, населення критикує Ібн Сальмана, а в цей час уряд родини Сауда стежить за своєю футбольною командою на ЧМ-2022 в Катарі. Ці дурні витрачають мільйони і навіть мільярди на цю гру, зробивши її опіумом для народу. Ібн Сальман зайнятий футболом, Джидда з її населенням не має для Ібн Сальмана ніякої цінності, і ці повені — не перші, і, можливо, не останні . Багато повеней було в останні роки, але саудівська влада не вжила ніяких заходів, як створення інфраструктури по відведенню дощових вод, щоб зменшити лиха, що виникають з приходом зими. Ці повені скинули фігове листя, яке прикриває недоліки подібних репресивних режимів, які просто не здатні піклуватись про людей;вони можуть тільки грабувати, розводити корупцію і використовувати багатства Умми на марні забави.

Правитель Катара витратив майже 220 мільярдів доларів із багатств Умми на організацію ЧМ-2022, який триватиме не більше 28 днів; хіба можна вважати, що цей правитель перебуває в здоровому глузді?! Невже неможна використовувати багатства Умми для забезпечення гідного життя, зокрема — для мусульманських дітей?! Невже ці дурні не можуть організувати промисловий розвиток в своїй країні, використати доступну енергію і модернізувати свої країни, щоб зупинити бідність і жебрацтво біля воріт Заходу, бажаючи купити їх продукти промисловості, які завалялись?! Але як вони зможуть зробити подібне, якщо Умма мовчить і не вимагає з них звіту?!

Як вони зроблять це, якщо придворні вчені прикрашають їх брехню і зображають їх нащадками Халіда ібн аль-Валіда і Абдульхаміда? Скільки брехні ми почули за останні дні, що нібито Катар провів ЧМ на своїх землях заради того,щоб закликати людей до Аллаху! Клянусь Аллахом, це дивна заява! З яких пір заклик до Аллаху вимагає проведення ЧМ по футболу, на який були витрачені мільярди?! Який заклик до Аллаху починається з танців чоловіків у жіночому вбранні?! Не говорячи вже про моральне розкладання, про напівголих жінок і розпивання спиртного, але деякі недалекоглядні люди продовжують твердити, що Катар підготував атмосферу для заклику людей до релігії Аллаха! На катарському урядовому телеканалі «Аль-Джазіра» виступив хлопчик, який поставив крапку в цьому питанні; і він розуміє більше, аніж так звані «проповідники» і «вчені». Він сказав: «Місце красиве, але ідучий туди як нібито йде прямо у Пекло».

О, мусульмани! Всевишній Аллах в Своїй Книзі сказав про подібних правителів:

فَهَلْ عَسَيْتُمْ إِنْ تَوَلَّيْتُمْ أَنْ تُفْسِدُوا فِي الْأَرْضِ وَتُقَطِّعُوا أَرْحَامَكُمْ

«Можливо, якщо ви будете керувати, то поширите нечестя на землі і розірвете родинні зв’язки» (47:22).

Від таких правителів не чекають ніякої турботи, а тільки поборів. Від них не очікують, що вони проявлять увагу до проблем Умми і покінчать з її приниженнями, адже насправді саме вони і є причиною приниження і відсталості Умми. Ніяка реформа не виправить їх, і змінить ситуацію тільки їх остаточне скинення і встановлення на руїнах їх режимів Другого Праведного Халіфату, і тоді буде дана присяга новому Умару ібн аль-Хаттабу. З волі Аллаха халіф буде правити справедливо усім світом, він викоренить пригноблення і надасть кожній людині її права. Так нехай заради цього змагаються віруючі!

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мухаммад Абу Хішам
7 Джумада аль-уля 1444 р.х.
1 грудня 2022 р.

Головне меню