Ердоган отримав вірчі грамоти єврейського посла

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Президент Туреччини Ердоган прийняв вірчі грамоти від посла єврейського утворення в Туреччині Іріт Ліліан. Це останній крок на шляху до повному відновленню дипломатичних відносин між двома сторонами.

Ліліан займала посаду тимчасового повіреного у справах єврейського утворення в Анкарі з січня 2021 року. Вона стала новим послом після того, як вручила вірчі грамоти президенту Ердогану.

Туреччина об’явила, що у листопаді призначила посла в єврейське утворення після 4-річної відсутності. В МЗС євреїв заявили, що Шакір Озкан Торунлар незабаром вручить свої вірчі грамоти голові єврейського утворення Іцхаку Герцогу.

Коментар: Ми живемо в дуже дивний час — на наших очах правителі мусульман будують відносини з окупантом їх земель. О, Ердоган, ця земля не подобна іншим землям, на ній — перша кибла мусульман, Благословенна мечеть аль-Акса, відносно якої сказав Всевишній Аллах:

سُبْحانَ الَّذِي أسْرى بِعَبْدِهِ لَيْلاً مِنَ المَسْجِدِ الحَرامِ إلى المَسْجِدِ الأقْصى الَّذِي بارَكْنا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِن آياتِنا إنَّه هو السَّمِيعُ البَصِيرُ

«Пречист Той, Хто переніс Свого раба, щоб показати йому деякі із Наших знамень із Заповідної мечеті в мечеть аль-Акса, околицям якої Ми дарували благословення. Воістину, Він — Чуючий, Бачачий» (17:1).

Як посмів цей правитель скоїти такий заборонний і ганебний вчинок?!

На це питання є тільки одна відповідь: на таке здатен тільки беззаконник і зрадник, він нехтує мусульманами та їх проблемами, і усе — заради того, щоб догодити своєму невірному хазяїну і утримати владу в країні.

Немає ніяких виправдань цьому злочину, немає іншого виходу, окрім як розірвати відносини з окупаційним утворенням. Мусульмани Туреччини повинні засудити цей вчинок і притягти до відповідальності свого президента.

Я висловив це, тому що вважаю це своїм обов’язком, Аллах знає намір Своїх рабів.

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Абдуллах Абдуррахман
Голова відділу публікацій і архіву Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
7 Джумада ас-сані 1444 р.х.
31 грудня 2022 р.

Головне меню