Відкриття КПП з тираном Сирії — шаг до примиренню з ним

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Міністерство оборони Тимчасового уряду Сирії у зв’язку з гуманітарними міркуваннями об’явило про відновлення роботи КПП Аун-Дадат між районами, контрольованими «Сирійською національною армією» («СНА») в околицях Джераблуса, і районами, контрольованими «Сирійськими демократичними силами» («СДС») в сільській місцевості міста Манбідж у східній частині Алеппо.

Коментар: Після низки заяв турецьких політиків про нормалізацію і примирення з сирійським тираном відбулись масові народні демонстрації в Сирії, які відкидають примирення і протестують проти дії турецького режиму. Політичні і військові лідери революції по-різному намагаються «осідлати хвилю», вони викидають заяви в ЗМІ, щоб іти в ногу з рухом народу, стримуючи і відхиляючи його в сторону. Вони намагаються обмежити вимоги народу відмовою від примирення тільки для того, щоб утримати людей від прийняття твердої позиції проти турецького режиму, який закликає до примирення з тими, кого він назвав опозицією. Проте те, що відбувається на місцях, викриває їх брехню: той, хто гучно виступає проти примирення зі вбивцею дітей, жінок і старих, у той же час відкриває для них пункт пропуску, який забезпечує їм життєдіяльність і надає легітимність.

Не минуло і декількох днів після їх заяв,як у неділю 8 січня 2023 року із КПП Тронба неподалік від міста Серакіб прибула колонна з гуманітарною допомогою. Потім, менше аніж через тиждень, міністерство оборони так званого «тимчасового уряду» об’явило про відкриття КПП Аун-Дадат між містами Джераблус і Манбідж. Ці дії входять в протиріччя з попередніми їх заявами про те, що вони нібито разом з народом проти примирення.

Деякі політичні лідери і лідери фракційних угрупувань спробували пустить пил у вічі; вони брали участь разом з народом в демонстраціях проти примирення і проводили обмежені військові акції, щоб підняти свій авторитет серед народу Сирії. Але це вистава і не більше, усі ми знаємо, що фракційні угрупування озброєні до зубів і здатні на багато чого.

На своїх демонстраціях народ Сирії вимагав відкриття фронтів у якості реальної відповіді на заяву турецького режиму про примирення з сирійським тираном. Жителі Сирії вважають, що усіляка дія, яка відхиляє від цієї вимоги, це знущання над народом і збивання його зі шляху.

Народ Сирії повинен усвідомити, що його сила полягає в організованому і безперервному русі, протидія якому рано чи пізно закінчиться. Цей рух повинен стати для них мотивом до самоорганізації і об’єднанню зусиль навколо свідомого щирого політичного керівництва, яке поведе їх до мети. Проблема революції ніколи не полягала в нестачі оснащення і озброєнь,навпаки, проблема полягала в керівництві, яке направляло революцію згідно бажанню спецслужб іноземних держав.

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Ахмад Абдульваххаб
Голова інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір/Сирія
23 Джумада ас-сані 1444 р.х.
16 січня 2023 р.

Головне меню