Нові ілюзії і брехливі обіцянки для Палестини

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив,що у даний час важливо вжити кроки, скеровані на зниження ескалації в Палестині.

Блінкен після зустрічі з президентом Махмудом Аббасом в Рамаллаху заявив, що Сполучені Штати виступають проти політики знесення домів і вигнання жителів, а також завдання збитку історичному статусу священних місць. «Ми бачимо, що горизонт надії для палестинців звужується ,і це повинно змінитись», — додав Блінкен («Reuters»).

Держсекретар виступив проти кроків, які ускладнюють рішення палестинсько-єврейського конфлікту на основі створення двох держав, в тому числі проти політики «Ізраїля» по розширенню будівництва єврейських поселень на палестинських землях. Він вказав, що американська адміністрація «буде працювати над тим, щоб відкрити консульство США у Східному Єрусалимі».

Сполучені Штати нададуть палестинській адміністрації додатково $50 млн. Окрім того, США будуть сприяти наданню жителям палестинських земель інтернет-послуг четвертого покоління (4G).

Коментар: Політика окупації Західного берегу і розширення поселень зводять нанівець так зване «рішення двох держав». На тлі щоденних атак на мечеть аль-Акса і вбивства палестинців Блінкен під час свого візиту не запропонував нічого, окрім нових ілюзій і брехливих обіцянок , на що і заслуговує Палестинська адміністрація. Ця адміністрація з натурою торговця є американським інструментом, вона бажає тільки фінансової вигоди і збереження свого статусу. Тому американська допомога приходить у вигляді грошей і інтернету 4G, що іще більше збагачує можновладців. Що стосується ілюзій навколо так званого «рішення двох держав» , то, незважаючи на зрадництво правителів мусульман, які закликають до передачі більшої частини Благословенної землі єврейському утворенню, до того ж — на тлі розширення єврейських поселень і анексій, даному рішенню немає місця в реальності.

Між Ісламською Уммою і Америкою не може бути ніяких відносин, окрім ворожнечі. А якщо хтось із представників мусульман має справу з Америкою, то це агент і безпринципний зрадник, відчужений від своєї Умми та її культури.

Блінкен не надав Палестинській адміністрації танки, протитанкової ракетні комплекси «Джавелін» і РСЗО «Хаймарс» для протидії окупації єврейського утворення, як він надав їх Україні для протистояння російській окупації! Палестинська адміністрація — це інструмент в руках Америки, вона навіть не просить і не наважиться просити подібне, щоб не ставити Америку в незручний стан. Адміністрація чудово усвідомлює, що вона може, а що не може просити, оскільки рухається згідно накресленому американцями плану. Гроші, інтернет, проекти, рішення «двох держав» — усе це затягує час на користь завершення проекту єврейського утворення по заселенню палестинських земель.

Америка знаходиться в одному окопі з єврейським утворенням, вона втручається, щоб захистити його і запобігти нерозважним крокам , щоб продовжувати реалізовувати свої інтереси і зберігати владу своїх агентів в регіоні. Америка побоюється пробудження Умми, тому нав’язує спокій і запобігає ескалації, вона гасить запал Умми , яка рветься до своєї мечеті аль-Акса і Благословенної землі.

Проблема Палестини — це проблема Умми, і вона сильніше, аніж спроби Америки, єврейського утворення і правителів-зрадників закрити раз і назавжди це питання, оскільки землі Палестини зв’язані з Ісламом,який живе в Уммі, і немає іншого рішення для цієї проблеми , окрім звільнення Благословенної землі і викорінення єврейського утворення.

Поселення і окупація не завадять Уммі реалізувати своє рішення, американські проекти і міжнародні резолюції не зіб’ють її зі шляху. Рішення палестинського питання знаходиться у руках армій Ісламської Умми, щирі сини повинні звільнити Умму від маріонеткових правителів і правлячих кланів і встановити Халіфат, правління в якому буде здійснюватись за методом пророцтва.

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мусаб Абу Аркуб
Член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір/Палестина
11 Раджаба 1444 р.х.
2 лютого 2023 р.

Головне меню