Чому Швеція дозволила спалити Коран?

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Швеція дозволила антиісламісту спалити Священний Коран; декількома днями пізніше інцидент повторився в Данії і Нидерландах. Спалахнули протести серед мусульман, правителі мусульманських країн виразили засудження. Туреччина призупинила переговорний процес вступу Швеції до НАТО.

Коментар: Америка працює над підсиленням і розширенням НАТО, за допомогою якого вона контролює обширні території. 28 червня 2022 року Туреччина по вказівці США підписала меморандум зі Швецією і Фінляндією відносно їх вступу до НАТО. У свою чергу, Туреччина заявила, що остаточно схвалить їх вступ, якщо будуть виконані умови, найважливішою із яких є заборона діяльності антитурецьких партій на території Швеції. Зокрема, Туреччина наполягає на забороні діяльності сепаратистської «Робочої партії Курдистану» («РПК»), яка заручилась підтримкою осіб курдського походження в швецьких партіях і парламенті. В самій Швеції є сили, які виступають проти вимог Туреччини про заборону антитурецької партії та екстрадиції її членів. Швеція дозволила ворогу Іслам спалити Священний Коран, тим самим спровокувавши мусульман і вимусивши турецький уряд відкласти свої вимоги. Потім Швеція, щоб не ставити Туреччину у незручний стан перед мусульманами, попросить про пом’якшення вимог про заборону курдських партій в обмін на запобігання подібних інцидентів з ображанням Корану. Таким чином відновляться переговори про вступ Швеції до альянсу. Насправді, Швеція легко могла завадити цьому злобному ісламофобу, як це зробила Франція і Нідерланди: вони заарештували і вислали його із країни і заборонили в’їзд, потім він подався до Швеції, де отримав притулок. Це підтверджує, що з підписанням угоди про взаєморозуміння між Туреччиною і Швецією припиняться подібні антиісламські акції. Що стосується злочинця, який замахнувся на Коран, то очевидно, що він не відбувся як мислитель і політик. Він бажав спровокувати мусульман і притягти до себе увагу, оскільки не може запропонувати більшого для рішення проблем Європи, яка страждає від розколу суспільства, зруйнованих родин і занепадницьких цінностей.

Фінляндія заявила, що розглядає можливість продовження переговорів з Туреччиною без Швеції, тому що з Туреччиною у неї немає таких проблем. Потім відбулась американська відповідь, в якій вони попередили не ускладнювати проблему зі Швецією і не затягувати її вступ до НАТО. Представник Білого дому Джон Кірбі 27 січня заявив: «Вашингтон рішуче підтримує вступ Швеції і Фінляндії в НАТО, але бачить необхідність вирішення протиріч з Туреччиною між трьома країнами».

Швеція,використовуючи інцидент зі спаленням Корану, хоче показати Туреччині, що проблема — не в супротивниках турецького уряду, а мова йде про ненависть до турецькому народу і усіх мусульман у цілому, і це є свободою слова, якій вони не можуть завадити! Вони хочуть сказати, що той, хто виступає проти Туреччини, має свободу вираження своїх думок, оскільки є резидентом чи громадянином Швеції так само, як той злочинець, який отримав швецьке громадянство.

Насправді, проблема полягає в самій Туреччині, яка вже 71 рік є членом НАТО. Північноатлантичний альянс — це союз хрестоносців, заснований для захисту західного світу, який вважає себе християнським. Вони прийняли секуляризм, демократію і громадські свободи і вважають себе вільним, цивілізованим і розвинутим світом! В лавах цього альянсу Туреччина брала участь в корейській війні 1950–1953 років, де загинуло багато турецьких солдатів. В 2001–2021 роках вона брала участь в афганській війні. Туреччина спільно з США брала участь у війні проти Сомалі, у 2003році Туреччина підтримала США у її війні проти Іраку. У 2015 році авіабаза Інджирлік була відкрита для американських сил проти народу Сирії та Іраку під приводом боротьби з «тероризмом». Усі ці дії однозначно заборонені Священним Кораном.

Туреччина вже спалила Коран у 1924році, коли Мустафа Кемаль зруйнував державу, основу якої заклав Посланець Аллаха ﷺ; ця держава проіснувала 1300 років, запроваджуючи закони Корану в життя. Сьогодні Коран перетворили в книгу, які читають померлим і хворим, її використовують на конкурсах і нагороджують кожного, хто вивчив її напам’ять! Запровадження Корану в державі, політиці і суспільстві було заборонено, більше того, дозволялось усе, що було харамом, включаючи перелюбство, лихварство, гомосексуалізм, азартні ігри, жіночу наготу, змішування чоловіків і жінок, непристойність, алкоголь і т.д. Так Коран заточили в молитвах, наставляннях і повторюваних із раз у раз в’ялих хутбах, закликаючи людей до моральності. У цей час держава поширювала порочність через систему освіти, ЗМІ, фільми, серіали і музику.

Турецька держава була заснована на секуляризмі, яки відділяє Коран від життя і суспільства, вона була заснована на демократії, де джерелом закону виступають люди. Була проголошена республіка, а це означає, що головування належить більшості; був зруйнований Халіфат, де головування належало Корану і Сунні. Так само ж справа обстоїть з рештою режимів в мусульманських країнах. Колонізатор на руїнах Халіфату встановив маріонеткових правителів і зв’язав їх своєю конституцією щоб ті не змогли вирватись. Тому Швеція та інші країни наважуються ображати Коран, тому що знають, що немає держави, яка б запроваджувала і захищала Книгу Аллаха. Будь ця держава, вона б вселила страх в серця злочинців, і вони не наважились б спалювати, рвати і топтати Коран!

Эрдоганівська Туреччина припинила переговори зі Швецією, але у найближчий час вони відновляться, і стоячі води повернуться у своє русло . Як це відбулось раніше з єврейським утворенням, коли Ердоган вітав президента окупаційного утворення ніби героя! Так само, як турецька напруженість з ОАЕ, Саудівською Аравією і Єгиптом з часом спала. І нарешті, сьогодні турецький режим виражає готовність примиритись з тираном Сирії Башаром Асадом.

Головною причиною спалення Священного Корану є турецький і решта режимів в мусульманських країнах. Саме вони спалили закони Корану, вони об’явили війну носіям заклику і перешкоджають створенню держави, заснованої на законах Всевишнього Аллаха.

О, правителі мусульман! Коран не був ниспосланий в вигляді набору сторінок, щоб ви показували одну частину і приховували другу. Коран був ниспосланий як світло і керівництво для людства, він ниспосилався на протязі довгих років аятами, один за другим, в яких було рішення усіх життєвих проблем. Коран роз’яснив людині її відносини з Творцем (віра, поклоніння), з самою собою (їжа, одяг,мораль) та з іншими людьми (взаємовідносини, покарання). На цій основі була встановлена держава, де Посланець Аллаха ﷺ був її першим правителем, і він ﷺ велів Уммі захищати цю державу до Судного Дня і бути вірною халіфам, які правлять згідно Корану і Сунні. Перший праведний халіф зібрав Коран в єдину книгу, а третій зробив копії, щоб зберегти і запобігти його втраті, а не для того, щоб освятити і тримати на полиці . Якщо ви дійсно ревні до Священному Корану, то виносьте рішення на його основі чи передайте владу тому, хто на це заслуговує — тому, хто веде діяльність по встановленню Другого Праведного Халіфату!

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Асад Мансур
10 Раджаба 1444 р.х.
1 лютого 2023 р.

Головне меню