Свобода слова чи відверта ненависть до Ісламу?

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: 27 січня Хізб ут-Тахрір провів мітинг в столиці Малайзії — Куала-Лумпуре. Мітинг пройшов перед посольствами Швеції і Нідерландів у знак протесту проти огидних ображань Священного Корану ультраправими політиками. Протести були висвітлені у соціальних мережах і крупних ЗМІ.

Нагадаємо, що 21 січня цього року Расмус Палудан, лідер датської ультраправої партії «Жорсткий курс», під захистом швецької поліції спалив Священний Коран. В лицемірній заяві прем’єр-міністр Швеції розкритикував спалення Корану, але у той же час підтримав право Палудана на скоєння цього злочину в ім’я свободи слова. Наступного дня Едвін Вагенсвельд скоїв такий же злочин в Нідерландах, так само під захистом місцевої поліції і під прикриттям свободи слова.

Коментар: Це не перший раз, коли уряд Швеції закриває очі на подібний злочин. У 2020 і 2022 роках Палудану було дозволено скоїти такі ж підлі злочини, які призвели до серйозних громадських хвилювань. Недивно, адже подібні антиісламські акції стали звичайним явищем по усій Європі. Незважаючи на лицемірну критику злочинців з боку урядів Швеції і Нідерландів, ці країни постійно виступають у якості платформи для нападок на Іслам в ім’я свободи. Лицемірні західні лідери вибирають, де треба, а де не треба застосовувати свою свободу. Швеція — як країна, яка прагне стати частиною НАТО — не стала виступати проти Туреччини, а замість цього віддала перевагу навмисно образити майже два мільярди мусульман, дозволивши Палудану скоїти цей низький вчинок. Очевидно, що уряд Швеції і Нідерландів, які уособлюють західне ставлення до Ісламу, піднімають стяг свободи тільки тоді, коли це стосується ображання мусульман і Ісламу. А ось критика Голокосту вважається у них «негуманним і грубим» вчинком. Яке лицемірство!

Заходу треба зрозуміти, що, незважаючи на жалюгідні атаки і зрадництво наших правителів, Умма ніколи не буде мовчати, коли ображають її релігію і святині. О, вороги Аллаха, знайте, що в Останньому житті Всевишній Аллах приготував для вас принизливе покарання!

إِنَّ الَّذِينَ يُؤْذُونَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ لَعَنَهُمُ اللَّهُ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ وَأَعَدَّ لَهُمْ عَذَاباً مُّهِيناً

«Воістину, тих, які ображають Аллаха і Його Посланця, Аллах прокляв у цьому світі і в Останньому житті і приготував їм принизливі муки» (33:57).

Захід повинен пам’ятати, що Умма постійно докладає зусилля для відновлення своєї влади. Умма неодмінно скине маріонеткових правителів, встановить Халіфат і поверне велич Ісламу. Якими б огидними не були нападки і бажання ослабити нашу релігію, мусульмани завжди встануть на захист Ісламу! Обіцянка Аллаха і Його допомога неодмінно прийдуть. Це лише питання часу.

Всевишній Аллах сказав:

يُرِيدُونَ أَن يُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَيَأْبَى اللَّهُ إِلَّا أَن يُتِمَّ نُورَهُ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ * هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَه بِالْهُدَى وَدِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَلَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ

«Вони хочуть загасити світло Аллаха своїми вустами. Але Аллах не допустить цього і завершить поширення Свого світла, навіть якщо це ненависно невіруючим. Він — Той, Хто відправив Свого Посланця з вірним керівництвом і істиною релігією, щоб піднести її над рештою усіх інших релігій, навіть якщо це ненависно многобожникам» (9:32,33).

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Доктор Мухаммад/Малайзія
11 Раджаба 1444 р.х.
2 лютого 2023 р.

Головне меню