Судити треба по вчинкам, а не по зовнішньому вигляду

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: В середу 29 березня Хамза Юсаф був приведений до присяги у якості прем’єр-міністра Шотландії, ставши першим мусульманином на чолі уряду в Західній Європі («Аль-Джазіра»).

Коментар: Перемога Хамзи Юсафа, іммігранта-мусульманина пакистанського походження, який став першим прем’єр-міністром-мусульманином на чолі західного уряду, викликала захоплення у багатьох мусульман. В соціальних мережах поширились світлини, на яких він робить намаз разом зі своєю родиною. Хтось вітає його, хтось вітає мусульман з його перемогою. Хтось вважає це пошаною для мусульман та їх релігії; в будь-якому випадку, це вказує тільки на одне — мусульмани сумують за правителем, який буде вшановувати Іслам і мусульман.

Деякі також люблять порівнювати Хамзу Юсафа з індуїстським прем’єр-міністром Британії Ріші Сунаком і пишаються, що Хамза змагається з Сунаком, який запалював свічки і робив свої індуїстські ритуали на Даунінг-стріт, а тепер Хамза робить намаз в парламенті Шотландії.

Картина, яку уявляють собі деякі мусульмани, спотворена і заснована на емоціях. Даний погляд не підкріплений Шаріатом як критерієм і керівництвом.

Справа не в імені, зовнішньому вигляді чи національності, уся справа у вчинках, і не важливо, здійснюються вони цілеспрямовано, щоб обманути, чи по незнанню в особистих інтересах. Такі люди, будь вони в міністерстві, парламенті, конгресі, сенаті чи в інших держструктурах, не досягли б цих посад, якщо б не були просякнуті капіталізмом і секуляризмом з ніг до голови. Їх не хвилюють проблеми мусульман, окрім як якщо це відповідає їх особистим інтересам, вони — типові капіталістичні політики, якими рухають інтереси і вигода. Мірило їх вчинків — це вигода, а їх найвища цінність — матеріальна.

Наприклад, цей чоловік поклявся вірно служити Його Величності королю Карлу III. Він також сприяв прийняттю Закону про шлюб і громадянське партнерство, який легалізував одностатеві шлюби в Шотландії, і зіграв в цій справі рішучу роль.

Ці події нагадують нам слова Всевишнього Аллаха:

وَلَتَعْرِفَنَّهُمْ فِي لَحْنِ الْقَوْلِ وَاللَّهُ يَعْلَمُ أَعْمَالَكُمْ

«Але ти неодмінно впізнаєш їх по обмовкам. Аллах знає про ваші діяння» (47:30).

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Юсуф Саляма
9 Рамадана 1444 р.х.
31 березня 2023 р.

Головне меню