Іноземні посольства очолюють неоколоніалізм в наших країнах

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Чад попросив посла Німеччини покинути країну, пояснюючи це недотриманням дипломатичних норм.

Це рішення, за словами джерел, було мотивовано його коментарями про затримку переходу Чада до громадянському правлінню. Уряд Чада почав вимагати від посла Німеччини Яна Кристіана Гордона Кріке покинути країну, давши йому на це 48 годин. «Це рішення уряду мотивовано неввічливим ставленням і неповагою дипломатичних звичаїв», — повідомило міністерство зв’язку країни в Twitter.

Коментар: Позиція уряду Чада відповідає низці аналогічних заходів, вжитих центральноафриканськими державами, такими як Буркіна-Фасо і Малі, які почали вимагати від Франції вивести контингент військ і відкликати послів. Ці настрої відображають гнів африканських народів відносно зарозумілої поведінки і волаючого втручання у справи їх країн з боку послів і сил колоніальних країн. Це спільне почуття серед усіх так званих країн третього світу, особливо африканських.

При усьому цьому гніві серед народу і рішучому неприйнятті цих втручань, ми знаходимо, що уряд Судану робить протилежне. Багато політичних партій Судану зробили іноземні посольства своєю «каабою», навколо якої вони обертаються і звертаються до неї з мольбами. Під приводом пошуку допомоги із тупикової політичної ситуації в Судані, вони передали в руки цим послам справи своєї країни і народу. З одного боку, це відбувається з причини жалюгідної правлячої військової влади, з іншого – через гонитву деяких політичних партій за владою.

Ці посли є авангардом в реалізації політики колоніальних країн, спеціалізуючись на шпигунстві, підбурюванні до бунту і розграбуванні багатств. Їх вигнання — це тільки перший крок до звільненню від рабства. Тому, коли вони покидають наші країни, вони повинні увести з собою свої режими, які гублять країну і народ, а іще краще, якщо вони увезуть своїх агентів. Ми зовсім не потребуємо таких послів, їх режимів і агентів. Ми володіємо унікальною і досконалою системою, яка була ниспослана Всезнаючим, Творцем семи небес, і це – Праведний Халіфат. Ісламська Умма здатна управляти країною, реалізуючи в життя систему від Господа світів. Наша Умма здатна вивести країну із пригноблення до справедливості, із занепаду до величі, з-під гніву Аллаха – до Його довольству, вивести людей із тісного життя до просторів цього і Подальшого життя.

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Хасбуллах ан-Нур, Судан
22 Рамадана 1444 р.х.
13 квітня 2023 р.

Головне меню