Виведення турецьких військ із Сирії — пил у вічі!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: МЗС Туреччини заявило, що Анкара не прийме вимоги виведення військ із північної Сирії, як того хоче режим Асада, у якості умов нормалізації відносин між двома країнами, поки на північному сході Сирії продовжують залишатись бойовики РПК і СДС (orient-news).

Коментар: Усім відомо, що сирійський тиран устояв перед революцією завдяки успіхам турецького режиму у приборканні і утриманні лідерів фракційних угрупувань. Не говорячи вже про передачу обширних територій під контроль кривавого режиму, про які він навіть не мріяв, якщо б не Туреччина. Присутність турецького режиму на сирійській землі насправді грає на руку тирану Башару, незважаючи на те, що деякі стверджують протилежне. Вторгнення турецького режиму на сирійські території було і залишається для збереження своєї національної безпеки, а не для підтримки народу Сирії. Турецький режим зміг задіяти угрупування, пов’язані з фракційною системою в операціях «Щит Євфрату», «Оливкова гілка» і «Джерело миру», і скерувати їх проти курдів, для досягнення своїх цілей. У цей же час було здано місто Алеппо та інші обширні території.

Підняття питання про виведення турецької армії із Сирії – це не більше, аніж пил у вічі, і відкрита спроба сирійського тирану спричинити тиск на турецький режим, у зв’язку з майбутніми виборами. Усі розуміють, що ухід турецької армії із сирійських земель розв’яже руки щирим революціонерам, які здатні перевернути усе з ніг на голову і, таким чином, ситуація вийде з-під контролю. Не говорячи вже про нездатність сирійського тирана взяти під контроль північні райони Сирії, які є серцем революції, вулканом, який ось-ось вивергнеться.

Швидше за усе, присутність турецької армії на сирійській території буде тривати доти, доки не буде виконана її місія. А саме — поки не буде реалізовано так зване американське політичне рішення, яке дозволяє повернути усі райони під контроль сирійського тирана, щоб, таким чином, міжнародна спільнота була переконана в придушенні і повному знищенні сирійської революції.

Обов’язок сирійського народу — не довіряти ніякому режиму і не покладатись на нього, як би він не претендував на дружбу, особливо після падіння маски з саудівського режиму. Усі ці режими є агентами невірного Заходу, працюючими, у першу чергу, для досягнення його інтересів, а потім для досягнення власних інтересів. У цих режимів немає таких понять, як – людяність або підтримка пригноблених. Якщо їх народи виступлять проти них, то вони так само, як і сирійський тиран, будуть вбивати свій народ, і тому є багато прикладів.

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Ахмад Абдульвахаб
Голова центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Сирії
27 Рамадана 1444 р.х.
18 квітня 2023 р.

Головне меню