Сотні мігрантів були вбиті саудівськими прикордонниками

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Згідно звіту правозахисної організації «Human Rights Watch», саудівські прикордонники звинувачуються в масовому вбивстві мігрантів на кордоні королівства з Єменом.

В доповіді говориться, що сотні людей, в основному ефіопи, намагались перетнути кордон із роздираємого війною Ємену в Саудівську Аравію, але були застрелені. Деякі мігранти, які вижили, розповіли «BBC», що «на дорогах були розкидані людські кінцівки і тіла».

Зі свого боку, Саудівська Аравія відкинула будь-які звинувачення в масових вбивствах. Але у той же час, у звіті, опублікованому «Human Rights Watch» під назвою «Вони уражали нас, ніби дощ», містяться свідчення мігрантів, які утверджують, що вони потрапили під вогнепальний вогонь з боку саудівської поліції і армії на північному кордоні між Єменом і Саудівською Аравією.

В одному із інтерв’ю «BBC» мігранти, більшість із яких родом із Ефіопії, включаючи жінок і дітей, розповіли про свій шлях по перетину кордону вночі, під обстрілами у спробі проникнути в королівство, багате на нафту.

Двадцятирічний Мустафа Мухаммад в інтерв’ю «BBC» сказав: «Вогонь по нам не припинявся ані на хвилину, я навіть не зрозумів, як мене уразило, поки не спробував встати і не відчув, що частину моєї ноги відірвало». Також він розповів, що 45 мігрантів були розстріляні при спробі перетнути кордон у липні минулого року.

Коментар: Деякі європейські країни відкривають свої кордони і приймають мігрантів, надаючи їм житло, їжу і ліки, аж до роботи.

Проте правителі мусульманських країн вчиняють врозріз тому, що диктує їм людяність, не говорячи вже про те, що приписує Іслам. Серед них є ті, хто називає себе служителем Двох Святинь, але у той же час віддає наказ на вбивство сотень мігрантів, які втікають від війни у пошуках безпечного місця. Хвала Всевишньому Аллаху, вони знайдуть заспокоєння під землею, якщо їх поховають, а не залишать на з’їдання хижакам!

О, мусульмани! Ми дожили до того, що спостерігаємо, як мусульманська армія стріляє по своїм братам! Чи не краще для армії Саудівської Аравії вирушити на звільнення Палестини, замість того, щоб вбивати своїх братів-мусульман, які стоять біля кордонів в надії отримати притулок від жаху війн і зубожіння?!

وَمَن يَقْتُلْ مُؤْمِناً مُّتَعَمِّداً فَجَزَاؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِداً فِيهَا وَغَضِبَ اللهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَاباً عَظِيماً

«Якщо ж хтось уб’є віруючого навмисно, то відплатою йому буде Пекло, в якій він перебуватиме вічно. Аллах розгнівається на нього, прокляне його і приготує йому великі муки» (4:93).


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мухаммад Салім, Палестина
7 Сафара 1445 р.х.
23 серпня 2023 р.

Головне меню