Рохінджа — забута нація без Халіфату

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: 11 серпня 2023 року «BBC» повідомила про загибель 23 мусульман народності рохінджа і про пропажу іще 30 людей після того, як судно з біженцями від репресивного режиму в М’янмі затонуло.

Також надійшла інформація, що 8 людей вижили внаслідок цієї катастрофи. Ті, хто вижили, заявили, що вони намагались дістатись до Малайзії, але їх судно більше аніж аж 50 пасажирами на борту зазнало аварії. Тисячі рохінджа кожен рік, ризикуючи своїм життям, намагаються перетнути море і дістатись до Малайзії чи Індонезії, щоб врятуватись від етнічної чистки.

Коментар: Всупереч поширеній думці, переслідування мусульман - рохінджа в Бірмі почалось не нещодавно, а як мінімум з 1970 року. З того часу вони піддаються систематичним переслідуванням з боку уряду і буддійських націоналістів. Насильство над жінками і вбивство людей, в результаті підпалів цілих селищ, стали повсякденним явищем. Також розчаровує те, що коли вони намагаються втікати, вони піддають загрозі життю в небезпечних океанських водах, а потім стикаються з расизмом в сусідніх мусульманських країнах. Їх не вітають, як того вимагає Іслам, а швидше, карають, поміщаючи в переповнені табори, подібні тим, що є в Бангладеш.

Серед загиблих на цьому тижні, 13 жінок і 10 чоловіків. Усі вони предстануть в Судний день перед Всевишнім Аллахом, і будуть вимагати своїх прав від правителів мусульман, які ігнорували їх і не звертали на них уваги.

О, Умма Мухаммада ﷺ, не мовчи! Вимагай звіту з володарів влади, з тих, хто несе відповідальність за відновлення влади Ісламу в цьому світі, щоб не опинитись серед беззаконників!


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Умрана Мухаммад
Член центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
5 Сафара 1445 р.х.
21 серпня 2023 р.

Головне меню