Нормалізація між Анкарою і Дамаском

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Міністр іноземних справ Сирії Фейсал Мікдад, на прес-конференції зі своїм іранським колегою, розповів про перешкоди на шляху відновлення відносин між Дамаском і Анкарою. Відомо, що Мікдад поставив умову, що Туреччина повинна повністю вивести свої війська із сирійської території і припинити підтримку тероризму (Аль-Маядін).

Коментар: Над ким сміються ці люди, коли усім відомо про координацію між турецьким і сирійським режимами?! Координація по ліквідації революції, координація, яка почалась з самого початку втручання турецького режиму в благословенну революцію. Турецький режим красивими словами почав підкорювати серця людей, розповідаючи про «червоні лінії», про недопущення другої Хами. Але усе це виявилось брехнею. Усі дізнались про координацію, яка не переривалась на рівні спецслужб, і мала місце при кожній події, починаючи з передачі Хусейна Хармуша, і закінчуючи останньою передачею південного і південно-східного Ідлібу, а також західного Алеппо.

Починаючи з 2022 року, закликати до нормалізації і примиренню з режимом Асада стало нормою для турецьких політиків. Під час регіональних зустрічей по Сирії, на яких були присутніми представники Росії, Ірану і Туреччини, були підписані документи про суверенітет сирійської держави і про боротьбу з «тероризмом». А це означало, що роль турецького режиму давно визначена.

В чому ґречність слів Фейсала Мікдада? Чесно кажучи, заява Мікдада не заслуговує на увагу. Усім відомо, що у таких людей як він, немає власної думки: за них приймають рішення їх покровителі. Швидше, варто звернути увагу на кроки турецького режиму, які скеровані на ліквідацію благословенної революції і передачу революціонерів до рук злочинного режиму!

Зусилля турецького режиму наростають у підготовці капітуляції, про що, в тому числі, говорить призначення губернатора на звільнені території, роззброєння і повернення біженців. Небезпека повільно наближається. Сьогодні кожен повинен усвідомити це і не втішати себе міражем, інакше він буде сильно вражений.

Поточна ситуація вимагає негайного об’єднання навколо щирої партії, яка володіє конкретним планом по порятунку революції і скеровуванню її на вірний шлях. В іншому випадку на нас чекають несприятливі наслідки.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Абдо ад-Далі (Абу Мунзір)
Член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір\Сирія
16 Сафара 1445 р.х.
1 вересня 2023 р.

Головне меню