Чи зможе Америка розпалити Кавказький фронт?

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: ЗМІ повідомляють про зростаюче напруження на лінії розмежування між Вірменією і Азербайджаном, а також про підготовки Ірану до військовому втручанню на боці Вірменії, що викликає відповідні підготовчі дії і загрози для Туреччини, яка втрутиться у конфлікт на боці Азербайджану. Це відбувається на тлі невдачі попередньої угоди, яка передбачає відкриття двох коридорів, один із яких з’єднував Нагорний Карабах з Вірменією, а інший з’єднував два віддалених райони Азербайджану, що давало б Туреччині прямий доступ до Центральної Азії і зміцнювало її історичну присутність в регіоні. Проте Іран відкидає це і готовий вв’язатись у війну.

Коментар: Політичний факт сучасної історії — Америка набуває успіху у створенні криз і отриманні від них вигоди; її політика в цьому регіоні Азії не є винятком. Будь-який спостерігач може підтвердити американське бажання підбурювати протиріччя і створювати напруженість між Іраном з Вірменією, з одного боку, і Туреччиною з Азербайджаном, з іншого. Особливо після проведення спільних навчань між США і Вірменією, які викликали певне занепокоєння у декількох сторін в цьому регіоні, включаючи Росію.

Недивно, якщо США розпалять війну між цими сторонами або посприяють її початку. А потім будуть вичікувати зручної миті для політичного і військового удару, щоб ухопити свою вигоду в різних областях, після виснаження конфліктуючих сторін.

Це підтверджує, що правителі в наших країнах як і раніше є інструментами і маріонетками в руках наших ворогів. Вони діють згідно з їх інтересами, навіть якщо здається, що їх рішення у питаннях війни і миру є особистими і скеровані на захист вузьких національних інтересів своїх країн.

Залишаються питання: До якого часу наша кров, безпека, наші багатства будуть залишатись у руках ворогів?! До якого часу наші країни будуть розриватись на частини і не зможуть відповісти ворогу?! До якого часу вогонь війни буде розгоратись тільки на наших землях, служачи інтересам тих, хто не піклується про нас, окрім як заради своєї вигоди?!


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Аднан Мазьян
Член центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
28 Сафара 1445 р.х.
13 вересня 2023 р.

Головне меню