Те, що «Москва перешкоджатиме санкціям у відношенні КНДР» — повна брехня

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: У четвер 14 вересня щоденна газета «Аль-Таура», яка видається в Сані, опублікувала статтю під назвою: «Москва: Ми не допустимо нових санкцій у відношенні Північної Кореї». В статті говорилось, що «міністр іноземних справ Росії заявив, що попередні міжнародні санкції проти Північної Кореї були прийняті в геополітичній обстановці, зовсім відмінної від нинішньої ситуації. У той же час були проблеми з початком діалогу і серйозними обговореннями в Раді Безпеки ООН, але після прийняття останньої резолюції у 2017 році, ми ясно заявили, що більше не буде санкцій проти Північної Кореї. Наші китайські партнери зайняли таку ж позицію».

Коментар: Заяву міністра іноземних справ Росії – Сергія Лаврова, треба розглядати як політичну і інформаційну пропаганду на підтримку Північної Кореї, а не як реальну підтримку на місцях в контексті санкцій, накладаємих Заходом. Тим більше, що його заява пролунала після зустрічі президента Росії Путіна і Вищого керівника КНДР Кім Чен Ина у Владивостоку, недалеко від північно-корейського кордону і вдалині від Москви.

Найдивніше те, що російський міністр іноземних справ заявляє від імені своєї країни і Китаю про недопущення нових санкцій, які можуть бути застосовані з боку США, Японії і Південної Кореї у відношенні Північної Кореї, у той час як сама Росія не здатна захистити себе від західних санкцій! Як вона може захистити інших від санкцій, якщо не може захистити навіть себе?

В політичній історії Росії є багато випадків, коли на неї були накладені санкції з боку Заходу. Нещодавнім прикладом стали санкції, включаючи конфіскацію російських золотих резервів в Швейцарії і замороження активів російських бізнесменів на користь України, після вторгнення Росії в Україну в кінці лютого 2022 року.

Сьогодні у світі домінують закони джунглів, які називають – «міжнародним правом». І ситуація залишиться незмінною аж до встановлення другого Праведного Халіфату, який усуне убік нинішнє несправедливе «міжнародне право» і закличе країни укласти угоди, які регулюють їх взаємовідносини на основі справедливості і рівності.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Шафік Хаміс, Ємен
5 Рабіуль-Авваль 1445 р.х.
20 вересня 2023 р.

Головне меню