Як надати допомогу Газі?

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Єврейське утворення займається руйнуванням Гази, знищенням і виселенням її населення.

Коментар: З початку поточного року місяця Газа руйнується, її жителів вбивають, вони вимушені покидати свої дома і жити суворою блокадою, незважаючи на свій кордон з Єгиптом — матір’ю світу! Незважаючи на морські підходи до Гази, її жителям заборонений доступ до продовольства, ліків, воді, паливу і навіть електроенергії. Що говорити, якщо навіть місця богослужінь не уникнули бомбардувань: біля двадцяти мечетей і церков були зруйновані, а також лікарні, швидкі допомоги і навіть пекарні. Більше 5000 людей стали шахідами, 15000 отримали поранення, а біля 15 зникло без вісті під завалами. В основному це діти, жінки і літні люди.

Мільйони мусульман в усьому світі вийшли на вулиці на підтримку Гази. Десятки мільйонів віруючих підняли руки з мольбами про підтримку пригноблених братів Гази, про швидке позбавлення і перемогу. Були зібрані пожертвування на мільйони, але через жорстоку блокаду майже нічого із цього не досягає свого призначення. Деякі лідери мусульман засудили злодіяння євреїв і закликали до припиненню війни, провели міжнародну конференцію в Єгипті, названу «Конференцією миру», на якій закликали до реалізації американського політичного рішення про створення двох держав в регіоні, до речі, відкидаємого крайніми правими силами і глибинною державою в сіоністському утворенні. У відповідь на конференцію євреї через день обстріляли військовий об’єкт в Єгипті з танку, стверджуючи, що це трапилось випадково, проте нічим іншим, окрім як посланням для Єгипту, це бути не може. Навіть на мить написання цих строк кількість загиблих і поранених як і раніше росте, а руйнування збільшуються, поки хтось не зупинить злочинця.

Шановні мусульмани!

Руйнування Гази і вбивства з вигнанням населення, які кояться там, не пов’язані з землетрусами чи стихійними природними явищами. Це злодіяння злочинного окупаційного утворення. Отож, надання допомоги Газі і рішення палестинської проблеми не відбуваються через мольби, плач і намази, як і не шляхом фінансових пожертвувань. Хіба такі заходи допоможуть врятувати утопаючого, загасити пожежу у сусідському домі чи вилікувати хворого?! Так само ж це не інструмент рішення палестинської проблеми, і усе це не вважається наданням допомоги жителям Гази. Рішенням проблеми є мобілізація навчених армій — наших озброєних сил — і повстання проти гарантів єврейського утворення із числа правителів мусульман, а також об’явлення джихаду. Насправді, досить однієї із мусульманських армій, такої як йорданська чи єгипетська, щоб надати допомогу Газі і стерти єврейське утворення, не говорячи вже про об’єднані мусульманські сили. Мусульманські народи повинні направитись і звернутись до своїх армій. Вчені Ісламу і мислителі повинні пояснити шаріатський хукм володарям сили відносно їх обов’язку (фарду) у наданні допомоги пригнобленим, а також про заборону залишатись нерухомими в своїх казармах, захищаючи трони тиранів!

О, армії мусульман!

Хіба не настав для вас час стряхнути з себе пил приниження і надати допомогу релігії Аллаха?! Чи задоволені ви життям принижених, і гнівом Аллаха на вас заради мирського життя тиранів і продажем задешево свого Ахірату?! Хіба ви не знаєте, що слова Всевишнього Аллаха:

إِنَّ فِرْعَوْنَ وَهَامَانَ وَجُنُودَهُمَا كَانُوا خَاطِئِينَ

«Воістину, Фараон, Хаман та їх воїни були грішниками» (28:8), —

напряму стосуються саме вас?! Якою ж є доля Фараона і його війська, і де зараз Нумруд зі своєю державою! Усі ви повернетесь до Аллаху, і окрім ваших діянь нічого більше не буде прийнято. Перед вами — слава, яка очікує своїх героїв, так зайдіть же в історію з самих широких воріт, здійснивши обіцянку Аллаха встановленням Халіфату і утвердженням Його релігії, наданням допомоги Його послідовникам і поклавши край цьому сіоністському утворенню. Ви на власні очі бачили їх слабість і немічність їх солдатів, які не здатні вам протистояти, так виступіть же на шляху Аллаха і бийтесь з ворогами Аллаха!

Передається від Абу Хурайри, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

لَا تَقُومُ السَّاعَةُ حَتَّى يُقَاتِلَ الْمُسْلِمُونَ الْيَهُودَ، فَيَقْتُلُهُمُ الْمُسْلِمُونَ حَتَّى يَخْتَبِئَ الْيَهُودِيُّ مِنْ وَرَاءِ الْحَجَرِ وَالشَّجَرِ، فَيَقُولُ الْحَجَرُ أَوِ الشَّجَرُ: يَا مُسْلِمُ يَا عَبْدَ اللهِ هَذَا يَهُودِيٌّ خَلْفِي، فَتَعَالَ فَاقْتُلْهُ، إِلَّا الْغَرْقَدَ، فَإِنَّهُ مِنْ شَجَرِ الْيَهُودِ

«Не настане Час цей, поки мусульмани не битимуться з іудеями, коли будуть (іудеї) ховатись за камінням і деревами, а каміння і дерева будуть говорити: «О, мусульманин, ось позаду мене іудей, іди ж і вбий його!», — (і скаже це кожне дерево), окрім гаркада, адже (гаркад) відноситься до числу іудейських дерев» (Бухарі, Муслім).


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Шейх доктор Мухаммад Ібрахім, глава інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Лівані
10 Рабі ус-сані 1445 р.х.
25 жовтня 2023 р.

Головне меню