Підтримка рішення про створення «двох держав» суперечить Ісламу

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: 10 жовтня 2023 року президент Індонезії Джоко Відодо заявив про необхідність вирішити палестинську проблему: «Коренем конфлікту є окупація палестинських територій, що повинно бути негайно вирішено згідно зі стандартами, схваленими ООН». Те ж саме він повторив 18 жовтня 2023 року на прес-конференції в Ер-Ріяді, сказавши: «Індонезія не буде мовчати, оскільки жертви серед цивільного населення і несправедливість по відношенню до палестинському народу тривають. Настав час світу об’єднатись, щоб побудувати глобальну солідарність, щоб справедливо вирішити палестинське питання і реалізувати узгоджені міжнародні стандарти».

11 жовтня 2023 року Рада улемів Індонезії опублікувала заяву, в якій говорилось, що рішення для Палестини полягає у створенні двох держав: «Рада улемів Індонезії підтримує усі форми зусиль палестинського народу на шляху до досягненню незалежності і суверенітету. Одним зі зусиль по встановленню мира є резолюція ООН про співіснування «двох держав». Тому війну необхідно зупинити і відвести усі сили. «Ізраїль» повинен надати усі права палестинському народу як суверенній і незалежній державі. Жодна держава не повинна підтримувати продовження війни і підтримку сіоністів при захопленні палестинських територій».

Коментар:

  1. Так, дійсно, джерелом палестинської проблеми є окупація Благословенної палестинської землі єврейським утворенням, але передача рішення палестинської проблеми ООН не вирішить проблему в корні, оскільки єврейська окупація Палестини виникла завдяки британцям. 2 листопада 1917 року в Декларації Бальфура Великобританія заявила про свою підтримку створення «національного дому для єврейського народу» в Палестині. В той час Палестина була частиною Османського Халіфату, а єврейське населення в Палестині було в меншості. Декларація Бальфура — офіційний лист, датований 2 листопада 1917 року, від міністра іноземних справ Великобританії Артура Бальфура до лорду Ротшильду, представнику британської єврейський общини, відправлене для передачі Сіоністській федерації Великобританії та Ірландії. Потім, 29 листопада 1947 року, ООН об’явила про заснування держави «Ізраїль» на палестинських територіях після розпаду Османського Халіфату у 1924 році, де «Ізраїль» отримав 55% територій Палестини. Потім США завжди підтримували і захищали інтереси євреїв. Тому передача рішення палестинського питання в руки ООН приведе лише до підсиленню єврейського утворення і віддаленню мусульман від своєї землі. Можна сказати, що Британія — це матір єврейського утворення, США — батько, а ООН — акушер. Так як можна очікувати рішення на палестинську проблему від того, хто її породив?!

  2. Земля Палестини — це хараджий земля, вона була завойована мусульманами під час правління халіфа Умара ібн аль-Хаттаба, нехай буде задоволений ним Аллах. Теодор Герцль визнавав це, і є свідчення того, що він прийшов просити халіфа Абдульхаміда II щодо виділення йому земель Палестини. Фактично, він підготував для цієї цілі хабар у розмірі 150 мільйонів фунтів стерлінгів золотом особисто для султана, запропонував погасити усі борги Османського Халіфату на суму 33 мільйона фунтів стерлінгів, вкласти 120 мільйонів для зміцнення османського флоту, надати безвідсотковий кредит у розмірі 5 мільйонів і побудувати османський університет в Палестині. Але усе це було відкинуто халіфом. Рішення про створення двох держав означає передачу мусульманських земель єврейському утворенню, і, звичайно, це є забороненим для мусульман. З іншого боку, це означає визнання колоніалізму і передачу Благословенної землі окупантам, що несправедливо. Тому єдине рішення — повністю викоренити єврейське утворення з земель Палестини. Але це можливо тільки при єдності мусульман під керівництвом халіфа, який об’явить джихад для звільнення Палестини. Таким чином стає ясно, що позиція президента і Рада улемів Індонезії по цьому питанню в корні суперечить Ісламу.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мухаммад Рахма Курнія, Індонезія
9 Раби ус-сані 1445 р.х.
24 жовтня 2023 р.

Головне меню