Що буде після Гази?!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Події в Газі.

Коментар: Війна в Газі, безумовно, рано чи пізно закінчиться, але її стратегічні, ідеологічні, політичні і психологічні наслідки будуть великими.

Це значуща подія, на тему якої буде написано багато статей.

Стисло хочу сказати, що ця війна виявила деякі політичні факти та істини. Той, хто не бачить їх або не вважає їх важливими, повинен замислитись щодо своєї адекватності. Ці факти створили підґрунтя для сьогоднішньої різанини, а також для тих війн, що були раніше.

Перший із цих фактів — це позиція режимів в мусульманських країнах, які вагаюся між зрадництвом і підлістю.

Один режим не надає паливо, продовольство і воду осадженому населенню Гази, яке піддається найжахливішій різанині в сучасній історії! Другий відкриває свій повітряний простір для нужд окупаційного утворення! Хтось зробив гучні заяви і публікації в «Твіттері» («Х») свою професією! А хтось був зайнятий організацією непристойних і аморальних вечірок! Усі вони слідують американським правилам і міжнародному закону і в один голос стверджують, що немає іншого способу вирішити питання Палестини, окрім як шляхом створення «двох держав»!

Щодо Палестинської Адміністрації, то вона наполягає на проведенні відкритих переговорів. Про це повідомив телеканалу «Аль-Джазіра» лідер руху «ХАМАС» Муса Абу Марзук: «Влада Рамалли і арабські країни вимагають від західних країн знищити «ХАМАС». Більше того, по Газі наносяться удари з території арабських країн». Це не ново для них: в попередній війні в секторі Газа в грудні 2008 року офіційний представник «ХАМАС» Фаузі Бархум заявив, що президент ПНА Махмуд Аббас намагався надати інформацію про секретне місцезнаходження «ХАМАС» в Газі сіоністській державі!

Я не думаю, що сьогодні треба детально розповідати про зрадництво правителів мусульман, усе з ними і так ясно, як сонце серед білого дня.

Другий факт — реальність так званої «міжнародної спільноти», керованої Америкою, а також Британією, Францією, Росією і Китаєм. Неймовірно, який жах і страждання переживає людство під керівництвом цих «лідерів». Американський президент відкрито заявив: «Якщо б «Ізраїля» не існувало, нам довелось би його створити».

Щодо третього факту, то це обмеження, яке сковує зусилля мусульман, кожного в своїй країні, вони бойкотують, мітингують, жертвують… Під обмеженням я маю на увазі національні кордони, які розірвали єдину Умму на частини!

Мусульмани повинні засвоїти ці три факти і щоденно їх обговорювати і дискутувати на цю тему. Здоровий політик після усіх цих жахів і пролитої крові не повинен приходити і вимагати від світової спільноти щось зробити. Він не повинен наполягати на обмеженні палестинського питання рамками Гази і Західного берега, виключаючи політичну і військову волю двохмільярдної Умми, і він не повинен співпрацювати зі зрадницькими режимами!

وَلَا تَرْكَنُوا إِلَى الَّذِينَ ظَلَمُواْ فَتَمَسَّكُمُ النَّارُ وَمَا لَكُم مِّن دُونِ اللهِ مِنْ أَوْلِيَاءَ ثُمَّ لَا تُنْصَرُونَ

«Не схиляйтесь на бік беззаконників, щоб вас не торкнувся Вогонь. Немає у вас покровителів і помічників, окрім Аллаха, і тоді ніхто вам не надасть підтримки» (11:113).

Думати і діяти у межах існуючих кордонів — це зрадництво і дурість, а також навмисне кидання сектора Газа в новий геноцид, не дай Аллах!


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Усама Сувейні, Кувейт
20 Рабі ус-сані 1445 р.х.
4 листопада 2023 р.

Головне меню