Відмовтесь від нікчемних режимів і організацій!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Гендиректор телеканалу «Аль-Джазіра» в Туреччині, журналіст Абдул Азим Мухаммад написав в своєму акаунті на платформі «X» («Twitter»):

«Секретар «ФАТХ» Джибріль Раджуб в межах важливого візиту відвідує Туреччину у складі делегації, яка представляє «ФАТХ» і Палестинську автономію. Є джерела, які стверджують, що візит здійснюється у межах ініціативи Туреччини по зближенню «ХАМАС» і «ФАТХ» для досягнення спільного бачення, яке може привести до формуванню консенсусного уряду для управління сектором Газа і Західного берега.

Джибріль Раджуб дав інтерв’ю турецькій газеті «Daily Sabah», із чого можна виділити наступне:

  • Будь-які переговори про майбутнє сектора Газа повинні включати «ХАМАС».
  • Ми не підемо в сектор Газа без домовленості з національними угрупуваннями, особливо з «ХАМАС», і тільки після того, як єврейська армія покине цей регіон.
  • Дата проведення загальних виборів не буде встановлена без згоди усіх палестинських фракцій.
  • Нинішня війна може прокласти шлях до припиненню розколу між «ФАТХ» і «ХАМАС», а також створити умови і основу для майбутнього.
  • «ФАТХ» розглядає «ХАМАС» як невід’ємну частину палестинського суспільства, і на цій основі необхідно будувати консенсусну формулу для майбутнього. Наша домовленість і розуміння з «ХАМАС» є гарантом захисту нашої країни («Х» 14.12.2023)».

Коментар:

Вибачаюсь за згадування цієї огидної організації «ФАТХ». Як можна співпрацювати з цими зрадниками для формування нового загального порядку?!

Декілька днів назад лідер «ХАМАС» Муса Абу Марзук повідомив телеканалу «Аль-Джазіра», що «влада Рамалли і лідери арабських країн вимагають, щоб Захід покінчив з «ХАМАС». Дана позиція не є чимось новим для Махмуда Аббаса і його прибічників. Під час агресії єврейського утворення проти сектора Газа в 2008 році представник «ХАМАС» Фаузі Бархум звинуватив Махмуда Аббаса в формуванні структури під головуванням генерального секретаря руху «ФАТХ» Тайєба Абделя Рахіма для зв’язку з членами «ФАТХ» в секторі Газа з метою збору інформації про секретні місця «ХАМАС» і подальшої передачі даних службам безпеки «Ізраїля».

Декілька днів назад генеральний секретар виконавчого комітету «ОЗП» Хусейн аль-Шейх заявив: «ХАМАС» повинен визнати програму «ОЗП» і зайняти позицію міжнародної легітимності і міжнародного права, щоб захистити палестинський проект» («Sky News»).

Те, що відбувається в Газі і в Палестині у цілому, представляє собою безпрецедентну історичну катастрофу. Відмова від Благословенної землі, координація і нормалізація відносин з окупантами, просунення проекту по врегулюванню палестинського питання та інші дії — це не просто непорозуміння між союзниками, яке можна виправити! Це не просто втрата гармонії, яка потребує перегляду!

Насправді «ОЗП» — це організація, яка відмовляється від Палестини, як і рух «ФАТХ». З цими зрадниками треба боротись, і ані для кого не секрет, що вони на боці окупанта!

Щодо світського турецького режиму, то він дотримується американського бачення палестинської проблеми, а саме — створення двох держав. Цей режим ставить свої національні інтереси на перше місце. Міністр іноземних справ Туреччини 5 грудня 2023 року заявив, що відносини його країни з «Ізраїлем» не шкодять палестинській справі. На сьогоднішній день Туреччина не обірвала і продовжує підтримувати свої відносини з єврейським утворенням!

Ми маємо таке поєднання: міжнародне право, турецький режим, «ОЗП», «ФАТХ», Джибріль Раджуб… а що взагалі ми знаємо про Джибріля Раджуба? Таке поєднання точно не принесе ніякої користі Газі і Палестині.

Велика стійкість і боротьба мусульман в секторі Газа повинні супроводжуватись стійкістю на політичній арені. Муджахід, уповаючи на Всевишнього Аллаха, не жаліючи власного життя кидається на ворожий танк і одним снарядом знищує його, вигукуючи «Аллаху Акбар!». Муджахід вирвався із оков і відмовився приймати нав’язану ворогом реальність, він перевернув хід подій, де ворог втрачає свою силу кожну годину!

З таким же настроєм мусульмани повинні дотримуватись своєї політичної позиції по відношенню до палестинському питанню. Питання Палестини повинно бути оточено ісламським ідеологічним проектом, який буде спалювати кожного ворога і зрадника.

Питання Палестини — це не питання палестинського народу чи арабів, навпаки, це питання Ісламу і усіх мусульман. Це питання Благословенної ісламської землі, яка була окупована євреями за підтримкою колоніальних країн, таких як Британія і Америка, і звичайно ж, не обійшлось без співпраці маріонеткових режимів і в мусульманських країнах. Палестина — це ісламська земля, вона належить усім мусульманам, і обов’язок мусульман — жертвувати зусиллями і життями, щоб повернути її, а будь-яке нехтування хоча б її дюймом є зрадництвом по відношенню до Аллаху, Його Посланцю ﷺ і віруючим. Іслам зобов’язує мусульман вести джихад для викорінення колоніального впливу і єврейського утворення.

Так зване «міжнародне право» було і досить є юридичним виправданням присутності окупаційного утворення на Благословенній землі. Слід зазначити, що неприпустимо покладатись на режими в мусульманських країнах, які правлять не тим, що ниспослав Аллах.

وَلَا تَرْكَنُوا إِلَى الَّذِينَ ظَلَمُوا فَتَمَسَّكُمُ النَّارُ وَمَا لَكُم مِّن دُونِ اللهِ مِنْ أَوْلِيَاءَ ثُمَّ لَا تُنصَرُونَ

«Не схиляйтесь на бік беззаконників, щоб вас не торкнувся Вогонь. Немає у вас покровителів і помічників, окрім Аллаха, і тоді ніхто вам не надасть підтримки» (11:113).

Тільки лише ісламський ідеологічний проект для палестинського питання є нездоланною перешкодою для ворогів і зрадників!


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Усама Сувейні — Кувейт
4 Джумада ас-сані 1445 р.х.
17 грудня 2023 р.

Головне меню