Роздроблена Умма…

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Згідно звіту британської поліції, злочини на тлі ненависті до мусульман в Великобританії зросли на 140 відсотків порівняно з минулим роком. Британська антиісламофобська організація «Tell Mama» з 7 жовтня отримала в сім разів більше повідомлень, аніж на аналогічний період попереднього року («Аль-Джазіра»).

Коментар: В ході конфлікту в секторі Газа загинуло понад 20000 палестинців, в тому числі — не менше 8000 дітей і 6200 жінок, а понад 52600 людей отримали поранення. В секторі Газа тисячі людей як і раніше перебувають під завалами, сектор Газа став свідком руйнування цивільної інфраструктури, включаючи лікарні, освітні і культові споруди. Жителі Гази стикаються з цим жахом протягом 75 років, і цього разу страждання підсилились через пихатість сіоністів та їх прибічників, а також через байдужість з боку правителів мусульман. Цього разу удар був настільки сильним, що відлуння болі і ненависті лунали по усьому світу. Народ сектору Газа піддається жорстоким бомбардуванням, вони позбавились даху над головою, у них немає доступу до їжі і медичних послуг. Вони відчувають, як мусульманські країни, які володіють військовою і політичною силою, кинули їх напризволяще. У цей же час єврейські і західні ЗМІ розповідають, як «дикуни із «ХАМАС» нападають на невинних єврейських дітей і обезголовлюють їх!». Це підливає масло у вогонь антиісламської пропаганди, яка ведеться з самого зародження Ісламу.

Протягом багатьох років мусульмани в усьому світі стикаються з тим, що вороги спотворюють їх образ. Невіруючі навіть після руйнування Ісламської Держави витрачають величезні зусилля, щоб тримати Умму в занепаді, і це свідчить про страх в серцях ворогів Ісламу. Цей страх перед ісламським відродженням настільки сильний, що вони мріють стерти ісламську віру, вважаючи, що якщо вони вб’ють більше мусульман, то зможуть ослабити віру. Незважаючи на те, що невіруючі вторглись в землі мусульман, розділили їх і оволоділи їх ресурсами, тим не менш, страх і занепокоєння у невіруючих тільки підсилюється. Це відбувається тому, що вони, опираючись на свої людські можливості, намагаються чинити опір неминучості, яку предопреділив Всевишній Аллах.

В США і Європі виникають численні випадки нападу, завдання збитку і навіть вбивства мусульман. Злочини на підґрунті ненависті до Ісламу підтримуються прямо чи косвенно з боку уряду, який вважає себе прибічником свободи! Ці події відбуваються не тому, що світ вважає Умму слабкою, навпаки, для того, щоб продовжити її слабкість. Пропонуєме рішення з їх боку для усього цього — припинення вогню до того часу, поки невіруючі не порахують доцільним знов почати низку вбивств.

Від Савбана (р.а.) передається, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

يُوشِكُ الأُمَمُ أَنْ تَدَاعَى عَلَيكُمْ كَمَا تَدَاعَى الأَكَلَةُ إِلَى قَصْعَتِهَا

«Близько той час, коли общини (невірних і заблудших) будуть разом накидатись на вас подібно тому, як їдоки запрошують один одного до трапези!». Хтось спитав: «Це трапиться через те, що нас буде мало?». Пророк ﷺ сказав:

بَلْ أَنتُمْ كَثِيرٌ، وَلَكِنَّكُمْ غُثَاءٌ كَغُثَاءِ السَّيْلِ، وَلَيَنْزِعَنَّ اللهُ مِنْ صُدُورِ عَدُوِّكُمْ المَهَابَةَ مِنكُمْ، وَلَيَقذِفَنَّ اللهُ فِي قُلُوبِكُمُ الوَهَنَ

«Навпаки, в той день вас буде багато, але ви будете подібні муті, розсіяній в потоці, і Аллах зробить так, що страх перед вами покине серця ваших ворогів, а в ваші серця Аллах поселить вахн (слабкість)». Хтось спитав: «О, Посланець Аллаха, а що це за слабкість?». Він ﷺ відповів:

حُبُّ الدُّنيَا وَكَرَاهِيَةُ المَوتِ

«Любов до світу цьому і ненависть до смерті».

Всевишній Аллах велів, щоб мусульмани були єдиною Уммою, ніби єдине тіло, яке отримує вказівки від голови. Як тіло може відчувати спокій, якщо багато його частин відчувають сильний біль?! Нам необхідно відродити відношення між собою, захищати і боротись один за одного. Мусульмани в Індії піддаються насильству, оскільки вороги упевнені в своїй безкарності. В Чикаго була зарізана шестирічна дитина, оскільки вбивця відчуває ненависть до її братів-мусульман. З мусульманки був зірваний шарф, оскільки він виражає її зв’язок з палестинським народом. В Німеччині був вбитий юнак, який виразив співчуття своїм братам в Палестині. Навіть вороги Аллаха знають, що ми — мусульмани — усі пов’язані між собою, вони дивляться на нас як на єдиний організм, так чому цього не можемо зрозуміти ми? Цей зв’язок є головним чинником в житті Умми, він зв’язує нас з Всевишнім Аллахом і вказує на необхідність одного халіфа, підкорення якому обов’язкове для кожного мусульманина. Якщо на чолі Умми встане халіф, у підкоренні якого знаходиться армія мусульман, то сама його наявність вселить страх в серця невіруючих і лицемірів; хіба тоді вони наважаться завдати шкоди мусульманину де б то не було на землі?!

Від Нумана ібн Башира (р.а.) передається, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

الْمُسْلِمُونَ كَرَجُلٍ وَاحِدٍ إِنِ اشْتَكَى عَيْنُهُ اشْتَكَى كُلُّهُ وَإِنِ اشْتَكَى رَأْسُهُ اشْتَكَى كُلُّهُ

«Мусульмани подібні єдиному тілу: якщо захворює око чи голова, то болить усе тіло» (Муслім).


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Іхляк Джихан
16 Джумада ас-сані 1445 р.х.
29 грудня 2023 р.

Головне меню