Чи не час заявити про це відкрито?!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Шейх аль-Азхара Ахмад аль-Тайєб в телеінтерв’ю сказав: «Якщо ми припинимо видобуток нафти на один тиждень, усе зміниться. Клянусь Аллахом, якщо ми закриємо свої нафтові свердловини в Африці, то європейські заводи зупиняться».

Коментар: Простими словами шейх аль-Азхара надав рішення на усі проблеми Ісламської Умми, але ключове слово тут «якщо». Я думаю, він використав даний вираз, щоб виразити надію і бажання, якого неможливо досягти, як нібито в його словах відсутня частина тексту, тому що в основі частка «لو» (якщо) ставить умову. Тобто ця частка вказує на неможливість одного з причини неможливості іншого.

Так який же текст відсутній?!

Шейх аль-Азхара приховав його в своєму серці і побоявся розкрити, хоча основа полягає в тому, щоб боятись тільки Всевишнього Аллаха, тим більше — для людини такого положення і статусу. Чесно кажучи, він — один із тих, на кого рівняється Ісламська Умма. І він повинен був підкреслити, для того, щоб припинити поставки нафти, необхідна наявність єдиного політичного лідера для Умми, який об’єднує, захищає і запобігає нападу на мусульман. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

إِنَّمَا الْإِمَامُ جُنَّةٌ يُقَاتَلُ مِنْ وَرَائِهِ وَيُتَّقَى بِهِ

«Імам — це щит, за яким б’ються і яким захищаються».

О, шейх аль-Азхара, Ваші надії осаджені, оскільки колонізатор накреслив кордони і розділив мусульман, закував їх в ланцюги і встановив над нами стражів, які виконують його накази. Режими мусульманських країн тримають в ланцюгах потенціал Умми і оберігають її багатства, не допускаючи до нього нікого, окрім західних «партнерів».

Тим не менш, слова шейха не відповідають нашому зобов’язанню в даний час, оскільки протягом вже майже трьох місяців єврейське утворення проливає кров палестинського народу. Сьогодні немає іншого рішення, окрім як мобілізувати армії для надання допомоги пригнобленим, голодним і переміщеним особам і запобігання злочинів, скоюваних сіоністами.

Цей обов’язок не заборонений Шаріатом, навіть при нинішніх правителях, оскільки джихад триватиме аж до Судного дня. Аль-Байхаки передав в «Аль-Сунан Аль-Кубра» від Анаса ібн Маліка, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

ثَلاثُ مِنْ أَصْلِ الْإِيمَانِ: الْكَفَّ عَمَّنْ قَالَ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ، لَا يُكَفِّرُهُ بِذَنْبٍ، وَلَا يُخْرِجُهُ مِنَ الْإِسْلَامِ بِعَمَلٍ، وَالْجِهَادُ مَاضٍ مُنْذُ بَعَثَنِي اللهُ عَزَّ وَجَلَّ إِلَى أَنْ يُقَاتِلَ آخِرُ أُمَّتِي الدَّجَّالَ لا يُبْطِلُهُ جَوْزَ جَائِرٍ وَلَا عَدْلُ عَادِلٍ، وَالْإِيمَانُ بِالْأَقْدَارِ

«Три речі відносяться до основ віри: утримання від (зазіхання на життя і майно) того, хто сказав «Немає божества, гідного поклоніння, окрім Аллаха»; ми не звинувачуємо його в невір’ї через гріх, не виводимо його із Ісламу через який-небудь вчинок. Джихад буде тривати з того часу, як Аллах відправив мене (з пророцькою місією), і до того часу, поки останнє покоління членів моєї Умми не стане битись з Даджалем, і його не порушить несправедливість несправедливого і справедливість справедливого. І віра в предопредеління».

Таким чином, джихад триватиме до Судного дня, він не буде скасований чи перерваний. Будь-який правитель мусульман, незалежно від того, чи є він халіфом чи ні, якщо об’явить джихад проти невіруючих, то муджахіди, які братимуть участь в цій війні, отримають винагороду у Аллаха згідно з їх наміром.

А щодо припинення поставок нафти, то це рішення вимагає реальної незалежності і суверенітету Ісламської Держави, яке не допустить подібних поставок, оскільки вони зміцнюють ворога.

Розглянемо статтю «Проекту Конституції», підготовлену Хізб ут-Тахрір:

Стаття 161: оцінка зовнішніх торгових відносин здійснюється на основі громадянської приналежності комерсанта, а не на основі походження товару. Забороняються торгові операції на ринках наших країн торговцями із країн, які перебувають з нами у військовому положенні, якщо не буде спеціального дозволу комерсанту на ведення торгівлі або дозволу на певний товар. Торговці із країн, які мають договори з нашою державою, торгують згідно з умовами договорів. Торговцям із числа наших громадян не дозволяється вивозити ресурси, яких потребує країна, а також ресурси, особливість яких є такою, що завдяки їм ворог здатен підсилюватись у військовому, промисловому і економічному плані. При цьому їм дозволяється імпортувати будь-яку їх власність. Винятком із числа цих законів є країна, з якою ми перебуваємо у фактичній війні, як «Ізраїль». Відносно такої країни застосовуються закони території фактичної війни в усіх відносинах, будь то торгові відносини чи інші.

О, шейх Аль-Азхара, не скупись на добро, прагни до довольству Всевишнього Аллаха, заяви гучно і упевнено, що «рішення полягає в єдності Умми і в єдиному політичному лідері в лиці Праведного Халіфату, який буде самостійно приймати рішення, битись з ворогами, поширювати Іслам і усувати несправедливість серед людства»!

Скажи це так, щоб це почули щирі генерали і офіцери в мусульманських арміях, які жадають джихаду на шляху Аллаха! Вони бажають знищити кожного, хто стоїть на шляху до звільненню аль-Акси, кожного, хто перешкоджає Уммі повернутись до запровадженню Шаріату в державі Халіфат, в державі величі і слави!

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِن تَنصُرُوا اللهَ يَنصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ * وَالَّذِينَ كَفَرُوا فَتَعْساً لَّهُمْ وَأَضَلَّ أَعْمَالَهُمْ * ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ كَرِهُوا مَا أَنزَلَ اللهُ فَأَحْبَطَ أَعْمَالَهُم

«О, ті, які увірували! Якщо ви допоможете Аллаху, то і Він допоможе вам і утвердить ваші стопи. Загибель тим, які не увірували! Він зробить марними їх діяння. Це тому, що вони зненавиділи ниспослане Аллахом, і він зробив марними їх діяння!» (47:7–9).


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Джамал Алі, Єгипет
20 Джумада ас-сані 1445 р.х.
2 січня 2024 р.

Головне меню