Визнання напередодні краху…

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Глобальна боргова криза досягла безпрецедентного рівня, кидаючи лякаючу тінь на світову економіку. Згідно останньому звіту Інституту міжнародних фінансів, обсяг світового боргу до кінцю грудня 2023 року склав біля $307 трлн. («Аль-Джазіра»).

Коментар: Звіт Інституту міжнародних фінансів показав, що світовий борг виріс на 33% в річному обрахуванні. Борг досяг рівня 297,2 трильйона доларів у другому кварталі 2022 року. В дану мить борги розподілені наступним чином:

  • 57.1 трлн. доларів — іпотечні борги.
  • 90.2 трлн. доларів — борги нефінансових організацій.
  • 87.3 трлн. доларів — державні борги.
  • 71.9 трлн. доларів — борги фінансового сектора.

Зі збільшенням відсоткових ставок і рівня боргу витрати держави на відсотки збільшуються, що збільшує тиск на внутрішній борг.

Даний розклад приведе до економічної кризи і дефіциту державного бюджету, відповідно, податки будуть збільшені, добробут в значній мірі погіршиться, а люди стикнуться зі скороченням прибутку. Це явище абсолютно незвичне для західних народів, що виштовхне маси на вулиці у пошуках заробітку.

Після подій в Газі між західними народами та їх урядом виникло провалля. Народи Заходу побачили брехню і лицемірство свого уряду. Демократія, до якої вони закликають, залишається тільки на папері, не говорячи вже про те, що вони і зовсім не турбуються про проблеми своїх народів, їх хвилює тільки збір податків і вирівнювання бюджету за рахунок кишені робочих. Усе це призведе до масових хвилювань на вулицях Заходу, і на нас чекає прихід «Західної весни». Основа капіталістичної системи рушиться, фінансовий крах неминучий. Західні країни будуть зосереджені на своїх внутрішніх проблемах, що може призвести до того, що крайні праві захоплять владу в більшості країн. Це приведе до того, що крайні праві відмовляться підкорятись міжнародним правилам, їх єдність буде підірвана, їх структури розпадуться, і відбудеться розкол в міжнародному праві та його інститутах.

Подібне вже відбувалось в історії, коли в 1929 році почалась Велика депресія, крайні праві прийшли до влади і перестали дотримуватись правил так званої «Ліги Націй», заснованої Британією, і врешті решт спалахнула Друга світова війна.

Це чудова можливість для тих, у кого є альтернативна ідеологія, які вони зможуть надати і втілити у життя, щоб привабити народи світу на свою сторону і не дозволити капіталістичній системі знов повторити свої помилки.

О, мусульмани! Можливість надається лише один раз, тому ми повинні бути готові нею скористатись. Ми повинні бути готові відновити свої права, гідність і державу, якої нас позбавили колонізатори. Якщо сьогодні ми не займемось проблемами Умми і не будемо працювати над відновленням ісламського образу життя, то капіталістична система знов встане на нашому шляху. О, мусульмани, направте свою енергію на діяльність по встановленню Халіфату, будьте тими, ким хоче бачити вас Всевишній Аллах.

كُنْتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ

«Ви є кращою із общин» (3:110).


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Дарін Шанті
22 Джумада ас-сані 1445 р.х.
4 січня 2023 р.

Головне меню