Партнери в боротьбі з тероризмом

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Виконуюча обов’язки заступника держсекретаря США Вікторія Нуланд в інтерв’ю американському каналу «CNN Türk» 30 січня заявила:

«Перш за усе, я хотіла б прояснити, що Сполучені Штати не підуть із Сирії. «ІДІЛ» усе іще активно діє в багатьох місцях, і ми з Туреччиною є партнерами в боротьбі з тероризмом протягом десятиріч. Ми були особливо сильними партнерами в боротьбі проти цієї організації, де б вона не знаходилась, і ця співпраця повинна продовжуватись, будь то в Іраку чи Сирії. Тому ми потребуємо один одного. Одна із речей, про які ми говорили, — це зміцнення співпраці у боротьбі з тероризмом і діалог про те, як рухатись далі в Сирії, оскільки у обох сторін є важливі інтереси, особливо у питанні боротьби з тероризмом».

Коментар:

Суперечки щодо виведення американських військ із Сирії загострились. Журнал «Foreign Policy» з посиланням на джерела в Держдепі США і міністерстві оборони тиждень назад повідомило, що Білий дім вивчає можливість повного виведення військ із Сирії і що американська адміністрація більше не заклопотана своєю місію в Сирії і вважає її непотрібною.

Це чергове підтвердження, що ердоганівська Туреччина служить Америці в Сирії, щоб зберегти режим Башара Асада і спробувати знищити сирійську революцію, скеровану на скинення цього режиму і встановлення Халіфату. Хізб ут-Тахрір зміг відродити цю ідею в Сирії і в решті країн, сформувати громадську думку і долучити до цієї діяльності багато людей. Америка долучила Туреччину, а також Росію, Іран і його ліванську партію, щоб обрушитись на революцію та ідею Халіфату під видом боротьби з «тероризмом», що для них означає боротьбу з Ісламом і його прибічниками.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Шакір Абдуллах
25 Раджаба 1445 р.х.
6 лютого 2024 р.

Головне меню