Візит Ердогана до Каїру: коли цього вимагають інтереси хазяїна, настає перемир’я!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган в середу 14 лютого прибув з офіційним візитом до Каїру, де провів прес-конференцію з президентом Єгипту Абдель Фаттахом ас-Сісі. Це перший візит турецького лідера за 12 років відчуження між двома країнами («Sky News Arabia», 14 лютого 2024 р.).

Коментар:

В ході першого офіційного візиту за останні 12 років теплі відносини між президентами Єгипту і Туреччини знов повернулись на публіку. Хоча насправді розриву відносин і не було реального, незважаючи на обопільну критику між президентами двох країн. Цей розрив і розбіжності між Єгиптом і Туреччиною зіграли на руку їх хазяїну, де Ердоган зайняв роль по стримуванню «Братів-мусульман», які рятуються від гніту єгипетського режиму. Вони кинулись в обійми Ердогана, оскільки той проявляв ворожість до єгипетському режиму і його голові і давав можливість «Братам-мусульманам» виплеснути назріваючу в їх душах злобу по відношенню до режиму ас-Сісі. Ця ворожість дозволила Ердогану вирішувати проблеми, які були непосильні для єгипетського режиму, усі його зусилля були скеровані на захист американських інтересів, зокрема — на зміцнення і розширення впливу США і на реалізацію американських проектів в регіоні.

Щодо зближення, підґрунтя до якого готувалось довгий час, то на прес-конференції президенти обох країн обговорювали положення в секторі Газа; у спробі обілити свої обличчя вони вжили кроки по наданню допомоги пораненим і постраждалим. Вони обговорювали американські зусилля по ліквідації палестинського питання за допомогою рішення «двох держав», а також шляхи тиску на муджахідів Гази, щоб ті знизили свої вимоги і погодились з американською волею. Вони також обговорили відновлення сектора Газа і входження туди турецьких компаній, які отримають «свою частину пирога»; вони обговорюють це, ніби їх хазяїн вже вирішив припинити війну! Потім вони обговорили ситуацію в Лівії і роботу по розширенню впливу там Америки за рахунок Британії, також обговорили ситуацію в Судані, Сомалі і скрізь, де це служить інтересам США, які готують для Ердогана велику роль в регіоні, а саме — «вовка в овечій шкурі», який буде стримувати кожного, в чиїй душі є любов до Ісламу. Також не слід забувати про руйнівну економічну кризу в Єгипті, яка загрожує існуванню режиму і його здатності стримувати народ. Можливо, це зближення стане початком до примиренню єгипетського режиму з «Братами-мусульманами», можливо, деякі із них повернуться, щоб через них режим зміг стримувати народний рух у випадку очікуваного вуличного вибуху в ту чи іншу мить.

Як ми сказали раніше, не існувало ніякої реальної ворожнечі між ас-Сісі і Ердоганом, питання їх ворожнечі і примирення знаходилось в руках Америки і відповідало її інтересам. І ось перемир’я відбулось після того, як операція «Наводнення аль-Акса» остаточно викрила режими цих двох країн і розкрила їх зрадницьку позицію по відношенню до братському народу на Благословенній землі. По суті, вони є партнерами єврейського утворення в його війні проти палестинців. Вони замислюють змову проти палестинського народу і втягування його в угоду, якою задоволена Америка. Вони хизуються відправленою допомогою, яка не насичує, не вгамовує спрагу і не захищає від єврейських бомбардувань! Жителі сектора Газа або вмирають через голод з причин осади своїх братів, або під бомбардуваннями свого ворога і ворога усієї Умми!

Земля Палестини належить усій Уммі, і обов’язок звільнення, відповідно, лягає на усю Умму, і в більшій мірі — на сусідній Єгипет і його армію.

Єдине, негайне і вірне рішення палестинського питання — це не відправка гуманітарної допомоги і не створення польових шпиталів, хоча усе це важливо. Єдине рішення — це мобілізація армій для підтримки палестинського народу і подальше викорінення єврейського утворення. Це рішення знаходиться вдалині від рішень Заходу і його колоніальних організацій. Армії мусульман повинні викоренити усе, що заважає їм звільнити Палестину. І першою перешкодою на цьому шляху є зрадницькі маріонеткові режими, на чолі яких — єгипетський режим, і дійсне звільнення Палестини починається зі звільнення Каїру.

Ми просимо Всевишнього Аллаха звільнити Каїр і його армію, щоб вони змогли вирушити до звільненню земель Ісламу і підтримати Ісламську Умму де б то не було.

Всевишній Аллах сказав:

وَالَّذِينَ آمَنُواْ وَهَاجَرُواْ وَجَاهَدُواْ فِي سَبِيلِ اللهِ وَالَّذِينَ آوَواْ وَّنَصَرُواْ أُولَئِكَ هُمُ الْمُؤْمِنُونَ حَقّاً لَّهُم مَّغْفِرَةٌ وَرِزْقٌ كَرِيمٌ

«Ті, які увірували, здійснили переселення і бились на шляху Аллаха, а також ті, які надали притулок і надали їм допомогу, є істинно віруючими. Їм уготовані прощення і щедрий прожиток» (8:74).


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Саід Фадль
Член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір, Єгипет
9 Шабана 1445 р.х.
19 лютого 2024 р.

Головне меню