Американське вето — це зелене світло на скоєння геноциду

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Сполучені Штати наклали вето на іще одну резолюцію Ради Безпеки ООН, яка закликає до припиненню вогню в Газі («Аль-Джазіра», 20.02.2024).

Коментар:

20 лютого 2024 року США в третій раз скористались правом вето в Раді Безпеки ООН по рішенню, яке закликає до негайному припиненню вогню в секторі Газа. Таким чином, відкрито ігноруючи права палестинців на життя і гідність, Америка заявила, що припинення вогню суперечить її зусиллям в угоді по обміну полоненими і тимчасовому припиненню вогню. За повідомленням «New York Times», Лінда Томас-Грінфилд, посол США в ООН, заявила: «Це рішення може поставити під загрозу поточні зусилля Вашингтону по переговорам з Катаром і Єгиптом про посередництво в угоді, яка повинна привести до звільненню заручників із сектора Газа в обмін на тимчасове припинення вогню».

Посланець Аллаха ﷺ сказав:

لاَ يُلْدَغُ الْمُؤْمِنُ مِنْ جُحْرٍ وَاحِدٍ مَرَّتَيْنِ

«Не ужалять віруючого двічі із однієї нори» (Бухарі, Муслім).

Немає ніяких причин приймати пропозицію США про тимчасове припинення вогню, оскільки вона не пропонує палестинцям нічого, окрім порожніх слів і іще більшого страждання. Раніше були звільнені понад 100 полонених в обмін на декілька сотень незаконно затриманих палестинців, і це в обмін на тижневий перепочинок від невпинних єврейських бомбардувань. Але потім єврейське утворення відновило свої атаки з більшою інтенсивністю і жорстокістю. І увесь цей час США видають себе за лідера і миротворця, проте усьому світу вже ясно, що Америка є співучасником геноциду і розпалювачем війни. У єврейського утворення немає причин припиняти свою агресію, знаючи, що Америка дала йому карт-бланш на продовження геноциду.

Жителі сектора Газа заперті у в’язниці, без виходу і надії. Навіть якщо єврейське насильство припиниться, їх муки не припиняться, вони будуть продовжувати стикатися зі смертю через хвороби і голод. Єврейські демонстранти перешкоджають доставці гуманітарної допомоги, а медичні заклади в Газі були зруйновані. Мусульмани сектора Газа стикаються з ризиком бути знищеними, оскільки кінцева мета Нетаньяху — стерти Газу та її жителів з обличчя землі!

Це вето накладено неспроста, США не хочуть, щоб кровопролиття припинилось до того, як вони завершать свій план для регіону. 14 лютого 2024 року газета «Washington Post» повідомила, що «адміністрація Байдена і невелика група партнерів на Близькому Сході квапляться завершити детальний і всебічний план довгострокового миру між єврейською державою і палестинцями, включаючи чіткий графік для заснування палестинської держави, що може бути об’явлено у найближчі тижні». Сполучені Штати не можуть ризикувати «припиненням бойових дій», поки не доведуть до кінця задумане, і тому вони швидше видадуть Нетаньяху ліцензію на вбивство палестинців з абсолютною безкарністю, аніж допустять незаплановане припинення вогню. США прагнуть запропонувати компроміс — припинення вогню в обмін рішення «двох держав».

Мусульмани повинні відкинути американський план, який надасть їм маленьку палестинську державу — безпека і забезпечення якої будуть знаходитись в руках єврейського утворення, — в обмін на передачу Благословенної землі євреям. Іслам не розглядає нічого, окрім звільнення усієї Палестини від річки до моря. Палестина — це земля Ісламської Умми, її завоював Умар ібн аль-Хаттаб (р.а.), звільнив Салахуддін аль-Айюбі і захистив Абдульхамід II. Палестина не продається, її неможна розділяти з окупантами! «Дві держави» це не рішення палестинського питання, навпаки, рішення — в словах Всевишнього Аллаха:

وَاقْتُلُوهُمْ حَيْثُ ثَقِفْتُمُوهُمْ وَأَخْرِجُوهُمْ مِنْ حَيْثُ أَخْرَجُوكُمْ

«Вбивайте їх, де б ви їх не зустріли, і виганяйте їх звідти, звідки вони вас вигнали» (2:191).

Ми повинні вимагати повної ліквідації єврейського утворення, яке представляє собою американську військову базу в самому серці Умми. Ми повинні відкинути колоніальний план по передачі більшої частини Палестини. Ми повинні працювати над встановленням Праведного Халіфату, який мобілізує армії мусульман для звільнення усіх окупованих земель.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Шахрух Хамдані, Пакистан
15 Шабана 1445 р.х.
25 лютого 2024 р.

Головне меню