Астрономічний центр сіє розкол серед Умми і зміцнює кордони Сайкс-Піко

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Міжнародний астрономічний центр заявив, що спостереження за молодиком місяця Рамадан в цьому році для більшості арабських та інших країн світу буде у неділю 10 березня. Це відповідає астрономічним дослідженням, які говорять про появу нового Місяця в 9:00 за Гринвічем в цей день, що означає відсутність бачення Місяця одразу після заходу сонця практично в усіх регіонах мусульманського світу.

Багато арабських країн, включаючи Єгипет, Саудівську Аравію, ОАЕ, Катар, Йорданію і Алжир, очікують, що перший день священного місяця Рамадан прийде на понеділок, 11 березня.

В заяві додано, що дата першого дня Рамадана може відрізнятись в інших мусульманських країнах, таких як Пакистан, Іран і Бангладеш, оскільки в цих країнах місяць Рамадан почнеться у вівторок 12 березня.

Коментар:

Цей міжнародний астрономічний центр базується в ОАЕ у місті Абу-Дабі. Емірати нормалізували відносини з єврейським утворенням, відкрили сухопутний коридор «Дубай-Хайфа» для поставки усього, що потрібно єврейському утворенню під час війни з Газою і Палестиною. Емірати є ініціаторами «Угоди Авраама», вони відкрили храм для буддистів і синагогу для євреїв... Цей астрономічний центр забув чи знехтував хадісами Посланця Аллаха ﷺ про єдність посту і розговіння і почав сіяти отруту розбрату серед мусульман! Коли маріонеткові режими в межах кордонів Сайкс-Піко за своїм бажанням об’являють Рамадан, то подібні заяви астрономічного центру дозволяють громадськості легко прийняти нав’язану режимом думку! Слід нагадати, що в 2022 році цей центр заявив про неможливість побачити молодик у перший день місяця Рамадан, але спостереження відбулось! Те ж саме відбувалось в 1990, 2004, 2011, 2014 і 2019 роках, коли так званий «астрономічний» центр заявив про неможливість побачити молодик, але спостереження відбулось...

Це явна маніпуляція з боку цього підозрілого центру, який переслідує політичні цілі, а саме — посіяти розкол серед Умми і зміцнити кордони Сайкс-Піко. Астрономічний центр в ОАЕ (як і Астрономічне суспільство в Джидді) був створений, щоб псувати мусульманам їх свята і обряди поклоніння. Мусульмани повинні слідувати рішенню Шаріату у питанні бачення Місяця, адже це веління Всевишнього Аллаха, яке сприяє об’єднанню. Ми повинні відкинути брехню і поганий намір подібних центрів, які замішані в політичних іграх маріонеткових режимів; ми також повинні відкинути фетви придворних вчених, які сприяють розділенню мусульман. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

صُومُوا لِرُؤْيَتِهِ وَأَفْطِرُوا لِرُؤْيَتِهِ فَإِنْ غُبِّيَ عَلَيْكُمْ فَأَكْمِلُوا عِدَّةَ شَعْبَانَ ثَلَاثِينَ

«Починайте поститись, коли побачите його (молодий Місяць), і закінчуйте поститись, коли побачите його (молодий Місяць). Якщо ж молодий Місяць буде прихований від вас, то доведіть кількість (днів) Шабану до тридцяти».

В іншій версії:

صُومُوا لِرُؤْيَتِهِ وَأَفْطِرُوا لِرُؤْيَتِهِ فَإِنْ غُمَّ عَلَيْكُمْ الشَّهْرُ فَأَكْمِلُوا الْعِدَّةَ ثَلَاثِينَ

«Починайте поститись, коли побачите його (молодий Місяць), і закінчуйте поститись, коли побачите його (молодий Місяць ). Якщо ж молодий Місяць буде прихований від вас, то доведіть число [днів] до тридцяти».

إِنَّمَا الشَّهْرُ تِسْعٌ وَعِشْرُونَ، فَلَا تَصُومُوا حَتَّى تَرَوْهُ وَلَا تُفْطِرُوا حَتَّى تَرَوْهُ، فَإِنْ غُمَّ عَلَيْكُمْ فَاقْدِرُوا لَهُ

«В місяці (може бути і) двадцять дев’ять (ночей), тому не (починайте) поститись, поки не побачите його (молодий Місяць), і не припиняйте поститись, поки не побачите його, якщо ж буде хмарно (і ви його не побачите), то рахуйте (дні)».

Ці хадіси ясно вказують, що Шаріат визначив початок і кінець місця Рамадан з баченням Місяця. В цих хадісах звернення скеровано до усіх мусульман, без відмінності між жителями Шаму, Хіджазу, Індонезії чи Іраку! Відсутність єдності у визначенні місяця Рамадан — лише одна із багатьох проблем, з якими стикаються мусульмани через відсутність Ісламської Держави. Тільки Халіфат подбає про справи мусульман згідно з законами Ісламу і об’єднає їх під гаслом «لَا إِلٰهَ إِلَّا اللهُ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللهِ» — «Немає іншого божества, окрім Аллаха, і Мухаммад — Посланець Аллаха»!


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір

Наджмеддін Шуайбін/Туніс
28 Шабана 1445 р.х.
9 березня 2024 р.

Головне меню