ЛАД — один із інструментів колоніалізму

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

6 березня 2024 року почались засідання Ради Ліги арабських держав на рівні міністрів іноземних справ у межах 161-ї сесії під головуванням Мавританії.

На порядку денному засідання стояло дев’ять основних питань, які стосуються політики, безпеки, економіки, соціальної і фінансової областей, а також питання, пов’язані з палестинською справою. Були зачеплені проблеми палестинського народу, злочини сіоністів в окупованому аль-Кудсі, проблеми арабської водної безпеки, крадіжка води сіоністським утворенням на окупованих територіях, підтримка бюджету Палестини і ситуація на окупованих сирійських Голанських висотах. Також на засіданні був прочитаний звіт спостерігачів по справам Палестини в арабських країнах (інформаційне агентство «Wafa»).

Коментар:

Для Ліги арабських держав і усіх мусульманських правителів Палестина є лише одним із пунктів. Вони розглядають Палестину не як окуповану територію, а як землю, де присутні «сіоністські порушення»! Таким чином, те, що відбувається в Палестині, зводиться до простих порушень, які будуть розглянуті міністрами іноземних справ на черговому зібранні.

Нехай погубить їх Аллах! Палестину знищують, руйнують, на її народ скидають тонни бомб, а мусульманські правителі не кваплячись приймають свої рішення! Чи не сплинув іще час, відведений Америкою єврейському утворенню?

Вони обговорюють події в Палестині… невже ці події невідомі і потребують дослідження? Хіба вони не бачили світлини дітей, які помирають від голоду? Хіба вони не бачать річки крові, хіба вони не бачать, в які руїни перетворилась Газа? В Палестині 30 тисяч шахідів і 72 тисячі поранених, і це тільки приблизні цифри! Тисячі зникли без вісті, а понад двох мільйонів залишилось без їжі і даху над головою, вони бачать тільки бомби і ракети!

Добре, вони не обізнані … вони зустрілись і обговорили, але де їх армії? Чи вони здатні застосовувати силу тільки з метою знищення і утискання мусульман?

Зібрання арабських лідерів — не просто марна справа, вона навіть завдає шкоди. Вони віддали усі наші проблеми, особливо життєво важливі, до рук колоніальних держав, які вчиняють так, як їм заманеться, у той час як у цих так званих «арабських лідерів» немає реальної влади, вони здатні лише слухати, підкорятись і виконувати доручення колонізатора. Більше того, вони змовились і вели фальшиву війну проти єврейського утворення, і після «нездатності» перемогти вони вдались до угоди з ним, виставивши це як єдиний припустимий варіант. Вони замкнули свої армії в казарми і випускають їх тільки проти власного народу, пригноблюючи його і навіть вбиваючи. Вони принизили себе і схилили голови, повторюючи те, що їм диктує Ентоні Блінкен — держсекретар США, чиї бомби руйнують сектор Газа і знищують його жителів. Ці лідери зібрались в Єгипті, чий фараон осадив Газу, і примусив голодувати її жителів!

Чи були сказані на цьому засіданні слова про мобілізацію армій? Ні, не було навіть натяку на це! Так чому?

Ліга арабських держав та її саміти є однією із найпідступніших ідей Заходу. Організація виникла за ініціативо британського міністра іноземних справ Ентоні Іден, а згодом вона перейшла під американський вплив. Були створені слабкі міні-держави, у першу чергу — для запобігання відновлення Халіфату. Дана організація є усього лише інструментом у руках колоніалізму, і тому усі рішення ЛАД з миті її створення були скеровані зі зневагою до Палестині і відданістю до єврейському утворенню. ЛАД виправдовувала руйнування в Іраку, робила поступки кривавому диктатору Сирії Башару Асаду, надавала йому строк за строком, щоб він продовжував вбивство мусульман, вони мовчали про різанину в Єгипті і блокаду Гази. Щодо країн Перської затоки, які прагнуть та таємних і публічних відносин з єврейським утворенням, то вони сліпі, глухі і німі.

Коли арабські правителі збираються у межах Ліги арабських держав, вони збираються тільки для підтвердження регулярних сесій, підтримуючи світовий порядок, із якого був виключений Халіфат і де домінують капіталісти і диктатори. З цієї точки зору зустріч міністрів іноземних справ важлива для колонізатора, оскільки вона зміцнює роздробленість Ісламської Умми і спотворює її ідентичність (або зовсім знищує).

Але вони упустили із виду, що Ісламська Умма не помирає, вона лише захворює на якийсь час, а потім знов оговтується. Незважаючи на жорстокість монголів і злочини хрестоносців, Умма змогла вистояти і отримати перемогу при Айн-Джалуті і Хаттіні. Умма зуміла відновити сили Халіфату і об’єднати мусульманські землі, які були роздроблені на слабкі емірати, а потім вона вирушили завойовувати Європу, після чого залишалась лідером протягом сторіч.

Халіфат повернеться сильним і могутнім, як обіцяв Посланець Аллаха ﷺ. Армії мусульман вийдуть із своїх казарм, скинуть маріонеткових правителів і очистять землю від єврейської, американської і британської нечисті. Ми неодмінно це побачимо, адже обіцянка Всевишнього Аллаха — істина!

وَعْدَ اللهِ لَا يُخْلِفُ اللهُ وَعْدَهُ وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ

«Такою є обіцянка Аллаха, і Аллах не порушує Своєї обіцянки, проте більшість людей не знає про це» (30:6).


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мухаммад Насир Шувайх
Член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір, Туніс
29 Шабану 1445 р.х.
10 березня 2024 р.

Головне меню