Блінкен заявив про прогрес в нормалізації

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що прогрес нормалізації відносин між Саудівською Аравією і окупантами сприятливий і наближається до угоди. Він додав: «Регіональна інтеграція і нормалізація відносин — один із стовпів довгострокового миру. Ми обговорили варіанти рішення ситуації після завершення кризи в Газі і дивимось на майбутнє з оптимізмом» («Arabi21»).

Коментар:

Американська адміністрація в одній руці тримає батіг, а в другій — пряник. Однією рукою вона вбиває дітей, жінок і старих, руйнує і спалює міста, а другою витирає сльози. Дану політику ми можемо спостерігати сьогодні в Палестині, Іраку, Афганістані, а раніше подібне мало місце у В’єтнамі і Японії. І це те, що нам відомо, а щодо прихованих злочинів США, то жодна країна не була в безпеці від її злочинів, особливо країни Африки і Південної Америки.

Відомо, що Америка забезпечує євреїв зброєю і фінансами, американські і неамериканські військові компанії відправляють євреям своїх найманців.

Держсекретар США Блінкен відвідує регіон не для того, що зупинити кровопролиття в секторі Газа або добитись припинення вогню, а для того, щоб спричинити тиск на арабських правителів для нормалізації відносин з євреями. Саудівська Аравія не припинила поставку нафти євреям ані під час війни, ані після неї. Нафта продовжує надходити із Саудівської Аравії, Об’єднаних Арабських Еміратів та інших країн.

З усією нахабністю Блінкен заявляє, що в угоді про нормалізацію відносин з Саудівською Аравією досягнутий прогрес, у той час як в секторі Газа і на Західному березі продовжує проливатись кров. Якщо це про щось і говорить, то тільки про те, що правителі регіону не просто замислюють проти Палестини, навпаки, вони є співучасниками євреїв у їх війні проти палестинського народу. Своїми діями правителі Саудівської Аравії, Йорданії і Єгипту як нібито говорять євреям: «Якщо ви хочете, щоб ми нормалізували відносини з вами, вбийте палестинський народ і не залишайте нікого із них».

Король Йорданії Абдалла глузує над йорданським народом, беручи участь у скиданні гуманітарної допомоги народу Гази за допомогою йорданської і американської авіації. Ас-Сісі затискає петлю на горлі народу Гази і здатен надати допомогу Газі!

План Америки говорить про те, що нормалізація є одним із стовпів миру в регіоні, а не припинення вогню чи зупинення кровопролиття; тим не менш, правителі Саудівської Аравії вітають Блінкена з розкритими обіймами! Саме про таких правителів сказав Посланець Аллаха ﷺ:

خِيَارُ أَئِمَّتِكُمْ الَّذِينَ تُحِبُّونَهُمْ وَيُحِبُّونَكُمْ، وَيُصَلُّونَ عَلَيْكُمْ وَتُصَلُّونَ عَلَيْهِمْ، وَشِرَارُ أَئِمَّتِكُمْ الَّذِينَ تُبْغِضُونَهُمْ وَيُبْغِضُونَكُمْ، وَتَلْعَنُونَهُمْ وَيَلْعَنُونَكُمْ

«Кращими із ваших правителів будуть ті, яких будете любить ви і які будуть любити вас, за яких ви будете звертатись до Аллаху з мольбами і які будуть звертатись до Аллаху з мольбами за вас. А найгіршими із ваших правителів будуть ті, яких будете ненавидіти ви і які будуть ненавидіти вас, яких ви будете проклинати і які будуть проклинати вас».

З дозволу Аллаха усе зміниться, адже Він сказав:

وَتِلْكَ الأيَّامُ نُدَاوِلُهَا بَيْنَ النَّاسِ

«Ми чергуємо дні (щастя і нещастя) для людей» (3:140),

وَلِلَّهِ الْعِزَّةُ وَلِرَسُولِهِ وَلِلْمُؤْمِنِينَ

«Могутність цілком належить Аллаху, Його Посланцю і віруючим» (63:8).

Посланець Аллаха ﷺ одного разу сказав:

قَتْلَانَا فِي الْجَنَّةِ وَقَتْلَاكُمْ فِي النَّارِ

«Наша смерть приведе нас в Рай, а ваша смерть приведе вас у Пекло».

Всевишній Аллах сказав:

بَشِّرِ الْمُنَافِقِينَ بِأَنَّ لَهُمْ عَذَاباً أَلِيماً * الَّذِينَ يَتَّخِذُونَ الْكَافِرِينَ أَوْلِيَاءَ مِنْ دُونِ الْمُؤْمِنِينَ أَيَبْتَغُونَ عِنْدَهُمُ الْعِزَّةَ فَإِنَّ الْعِزَّةَ لِلَّهِ جَمِيعاً

«Обрадуй звісткою про тяжкі страждання лицемірів, які беруть своїми помічниками і друзями невіруючих замість віруючих. Невже вони хочуть набути могутності з ними, якщо могутність цілком належить Аллаху?» (4:139).


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мухаммад Салім, Палестина
13 Рамадана 1445 р.х.
22 березня 2024 р.

Головне меню