Ісламська Умма ніколи не впадає у відчай!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Табори для переміщених осіб в Газі... відчай в них підсилюється через відсутність води, їжі і ліків («Arabi21», 16 травня 2024 року).

Коментар:

Для досягнення колоніальних цілей ЗМІ вибирають терміни, які придушують дух і волю людей, тому вони використали фразу «відчай підсилюється через відсутність води,їжі і ліків»! Дійсно, реальність жителів Гази є такою, що людина позбавилась основних потреб, таких як їжа, одяг і житло, а суспільство позбавилось освіти, медицини і захисту. Народ піддався геноциду з боку єврейського утворення, підтримуваного західною (і американською — зокрема) зброєю. Євреї знищили усе, що було в секторі Газа, агресії піддались люди, каміння і дерева, але вони не змогли знищити моральний дух народу Гази. Більше того, євреї знищили моральний дух власного народу, особливо родин заручників, які перебувають у полоні у муджахідів, що примусило єврейське населення вийти на вулиці і кричати в обличчя своїм лідерам і уряду вимогу повернути тих, хто залишився іще в живих.

Відчай не проник у серця жителів Гази. Навпаки, їх мужність і стійкість вразили народи Заходу, примусивши захоплюватись їх терпінням. Люди почали цікавитись культурою мусульман і вивчати Священний Коран у пошуках відповідей на свої питання. Події у Газі привели до того, що люди на Заході почали приймати Іслам, чого явно не очікували вороги Ісламу.

Газа — невелика ділянка землі, яка оточена жорсткою блокадою, особливо з боку так званих «правителів мусульманських країн». Але своїм стійким опором вона випромінювала промінь світла, який висвітлював шлях тим, хто блукав у темряві невір’я. Яким же великим є її народ, який проявив стійкість і терпіння перед випробуванням заради довольства Всевишнього Аллаха. Вони переконані, що доля, життя і смерть знаходяться в руках Аллаха — Господа світів, і що спіткає їх тільки те, що Він їм приписав. Як може впадати у відчай той, хто прагне до Райських садів, де він отримає усе, що побажає, без труда і втоми?!

Істина, яку ніхто не може заперечувати, полягає в тому, що Ісламська Умма відрізняється від інших народів тим, що вона завжди жива. Ця Умма інколи слабшає, але ніколи не помирає. Мусульмани — це єдина община в історії людства, яка піддавалась невпинним навалам усіх імперій, і усі вони пали перед силою Ісламу, а Ісламська Умма залишалась сильною і зберігала свій статус кращої общини серед людей. Таке положення тривало аж до скасування зрадниками Умми Ісламської Держави більше сторіччя назад. Невіруючі окреслили Умму кордонами Сайкс-Піко за декілька хвилин, розділивши Ісламську Державу на невеликі країни, потім вони внушили мусульманам любов до своєї нової батьківщини, щоб ті пишались, захищали і віддавали за «батьківщину» свої життя. І згодом мусульмани забули колишню велич і могутність у затишку Ісламської Держави.

Але ось сьогодні Газа та її муджахіди, володіючи скромними можливостями і засобами, простою зброєю місцевого виробництва, змоги зруйнувати колоніальний проект Заходу і нагадати Ісламській Уммі про колишню велич. Мусульмани почали з нетерпінням чекати того дня, коли виконається обіцянка Всевишнього Аллаха і блага звістка Його Посланця ﷺ, коли життя повернеться в русло Другого Праведного Халіфату.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Радия Абдуллах
13 Зуль-када 1445 р.х.
21 травня 2024 р.

Головне меню