Чи змінить Росія свою політику?

Изменит ли Россия свою политику?

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Лавров: задача конференції в Швейцарії — не досягнення миру на Україні, а підбурювання країн проти Росії.

В своїй заяві на засіданні Ради по зовнішній і оборонній політиці Росії Лавров підкреслив, що «гостра фаза військово-політичного протистояння з Заходом триває і перебуває у повному розпалі, якщо можна так виразитись».

Лавров сказав: «В тому, що стосується антиросійської риторики, особливе завзяття спостерігаємо серед наших європейських сусідів. В усіх на слуху висловлювання президента Франції Макрона, міністра іноземних справ Великобританії Кемєрона, верховного представника ЄС по іноземним справам і політиці безпеки Борреля та інших про неминучу «війну з Росією». Він також зазначив, що «Москва залишається відкритою до діалогу з Заходом, в тому числі — з питань безпеки і стратегічної стабільності. Але не з позиції сили чи власної винятковості, а тільки на рівних, при поважанні інтересів один одного. Причому до діалогу в усій повноті проблем, які існують в сьогоднішньому світі в сфері стратегічної стабільності, і в цілому військово-політичного ландшафту».

Коментар:

Російські політики як і раніше вважають, що існує ймовірність того, що Захід припинить підтримку України і зробить її легкою здобиччю. Вони усе іще покладаються на Захід і просять його про завершення війни.

Вони як і раніше живуть минулим, як нібито не бачать глобальних змін, які відбуваються навколо них. Вони не ідуть в ногу зі змінами и в достатній мірі і не володіють мистецтвом політики, їх прийняті рішення зосереджені навколо російської військової сили, навіть незважаючи на те, що вона сильно заслабла. У світі відбуваються численні зміни, Європа вже не та, що була раніше, так само, як і Америка. У світ існує «простір для маневру», є нові важелі тиску на крупні держави і можливість торгуватись за інтереси. Світ більше не ділиться на два табори — східний і західний. У цілому, у світовій політиці відбуваються майже щоденні зміни, які необхідно враховувати і максимально використовувати для досягнення життєво важливих інтересів країни.

Російське керівництво як і раніше вважає, що Америка кине Україну в обійми Росії замість її приєднання до Європи, як це трапилось наприкінці правління проамериканського Віктора Ющенко. Тоді це привело до успіху на виборах проросійського Януковича, тобто Америка підштовхнула Україну в обійми Росії. Америка вжила це крок, оскільки вона упевнена, що вирвати Україну із рук Росії набагато легше, аніж вирвати її із рук Європи. Москва вважала, що така розстановка справ захистить її від підступних планів Заходу, особливо Америки, але її очікування не виправдались. Але Росія повторює одні і ті ж помилки, що примусило міністра іноземних справ Росії Лаврова в його останній заяві звернутись до Заходу і Америки з проханням про переговори, ніби він так само готовий зробити деякі поступки!

Після того, як американські законодавці схвалили останню військову допомогу для України, це поставило російських політиків у незавидне становище, що спонукало їх публікувати різні заяви, але їх загальний зміст носив поблажливий характер.

Тут виникає питання: чи продовжить Росія вести свою стару політику, або вона вживе інші заходи, які поставлять під загрозу американські інтереси і покращать положення Росії на міжнародній арені?


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мухаммад ат-Тамізі
14 Зуль-када 1445 р.х.
22 травня 2024 р.

Головне меню