Ібн Сальман — маріонетка між республіканцями і демократами

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Конгресмен-республіканець США Ліндсі Грем викликав суперечки в єврейському утворені своїми заявами, які стосуються умов Саудівської Аравії по нормалізації відносин з «Ізраїлем». Однією із таких умов, за словами Грема, є знищення бригад «ХАМАС». Грем зазначив: «Я думаю, що умова, яку вимагає Мухаммад ібн Сальман, це припинення бойових дій. Ібн Сальман не очікує, що «Ізраїль» укладе угоду, яка не буде включати знищення «ХАМАС». Ніхто в Саудівській Аравії ніколи не припускав, що угода дозволить «ХАМАС» зберегти свою військову силу, і тому я хотів би це чітко прояснити» («CNN», 30 травня 2024 р.).

Коментар:

Американський конгресмен-екстреміст Ліндсі Грем раніше закликав завдати ядерного удару по Газі, і тепер його нові коментарі розкривають істинні позиції американських агентів в регіоні, зокрема — Саудівської Аравії. Незважаючи на лицемірне співчуття до палестинців, постраждалим від жорстокої атаки, Саудівська Аравія підтримує позицію, скеровану на нормалізацію відносин з єврейським утворенням. Адміністрація президента Джо Байдена активно просуває нормалізацію відносин між Саудівською Аравією та «Ізраїлем», бачачи в цьому крок до створення палестинської держави згідно з американською політикою. Адміністрація Байдена прагне контролювати процес нормалізації, побоюючись, що республіканці можуть використати цю ситуацію в своїх інтересах і поставити демократів в незручне становище. Заяви Грема вкривають позицію родини Аль Сауда, зокрема — цього жалюгідного Ібн Сальмана. Конгресмен підтвердив, що він не чув від Саудівської Аравії нічого, що суперечило б необхідності знищення «ХАМАС».

Якщо ми зв’яжемо це зізнання з тим, що ми раніше почули від єгипетського режиму, що він категорично проти вступу єврейської армії до Філадельфійського коридору у межах зрадницької угоди про нормалізацію, але потім ми побачили, як єврейська армія пройшла по цьому коридору від початку до кінця … у цілому, ми стикаємось з двома істинами:

По-перше, заяви арабських маріонеткових режимів не варті уваги журналістів і ЗМІ, оскільки вони скеровані на внутрішнє споживання. Насправді, позиції цих режимів співпадають з позиціями США, Великобританії і Франції. Ці правителі давно зайняли бік ворогів, і немає надії на те, що можна вивести їх із цього положення.

По-друге, настав час для «ХАМАС» та інших ісламських рухів зайняти жорстку позицію по відношенню до цих режимів, припинити їх хвалити і звертатись до них за допомогою. Вони повинні покласти на ці режими відповідальність за злочини євреїв у Газі, оскільки їх армії здатні врятувати жителів Гази від єврейської напасті. В іншому випадку частина Умми продовжить знаходити виправдання для цих режимів і покладати на них надії. Мусульманам слід повністю відмовитись від цих боягузливих і зрадницьких режимів, які ніяк не протистоять агресії.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Білял ат-Тамімі
24 Зуль-када 1445 р.х.
31 травня 2024 р.

Головне меню