Реакція світу на рішення МКС залежить від інтересів США

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

24 травня 2024 року канал «Fox News» повідомив, що «Міжнародний суд ООН вимагає, щоб «Ізраїль» зупинив напад на Рафах, але уряд «Ізраїля» продовжує атаку і обіцяє знищити «ХАМАС». В ефірі було показано інтерв’ю з Нетаньяху, де журналіст почав з похвали і схвалення на адресу Нетаньяху, а також осудження міжнародної спільноти. Раніше Міжнародний кримінальний суд рекомендував видати ордери на арешт Нетаньяху і міністра оборони Йоава Галанта.

Коментар:

Пропозиція видати ордери на арешт Нетаньяху і Галанта викликало обурення у багатьох американських політиків. Президент США Байден заявив: «Запит прокурора МКС про видачу ордерів на арешт «ізраїльських» лідерів є обурливим. Підкреслюю, поза залежності від того, що може мати на увазі цей прокурор, неможна намагатись урівноважити «Ізраїль» і «ХАМАС» ніяким чином. Ми завжди будемо підтримувати «Ізраїль» у боротьбі з загрозами його безпеки». У свою чергу Блінкен назвав «ганебним» порівняння «Ізраїля» і «ХАМАС» і нагадав, що «Сполучені Штати ясно дали зрозуміти, що МКС не володіє юрисдикцією у цьому питанні».

Держсекретар Блінкен зазначив, що іще до ескалації конфлікту в секторі Газа у жовтні минулого року «США чітко заявляли, що МКС не володіє юрисдикцією для розгляду «ізраїльско»-палестинського питання. Міжнародний кримінальний суд був створений державами-учасниками як суд з обмеженою юрисдикцією. Ці обмеження засновані на принципі взаємодоповнюваності, що означає, що Суд втручається тільки у тому випадку, якщо національні судові системи не можуть або не хочуть провести розслідування і переслідування по справі. Проте у даному випадку здається, що прокурор поквапився видати ордери на арешт, не давши «ізраїльській» судовій системі повну і своєчасну можливість рухатись уперед». За його словами, єврейському утворенню необхідно надати можливість «рухатись уперед», де єдине просунення — це різанина і голод жителів Гази, а також руйнування їх власності і цивільної інфраструктури. Наскільки жорстоким є цей «світовий порядок», де домінують Сполучені Штати!

Сенатори США представили в Сенат резолюцію, скеровану на «введення фінансових санкцій і заборону на отримання віз для посадових осіб МКС за зловживання владою, яке загрожує інтересам США і ослаблює їх союзників». Раніше Палата представників Конгресу США ухвалила законопроект, який скасовує рішення президента Джо Байдена тимчасово призупинити поставки деяких видів зброї єврейському утворенню.

У той час, як єврейському утворенню надаються усі можливості для продовження своїх злочинів проти населення землі Ісра і Міраджу, арабські правителі та їх прибічники спостерігають і просять західні колоніальні держави та їх інститути зняти тиск з Гази, давши невелику надію на порятунок. Але єдиний порятунок прийде тоді, коли зрадників відправлять в бездонне провалля!


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір

Абдуллах Робін

20 Зуль-када 1445 р.х.

28 травня 2024 р.

Головне меню