Азербайджанська нафта досі надходить до єврейського утворення через Туреччину!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Перед будівлею азербайджанської державної нафтової компанії SOCAR в Стамбулі пройшла акція протесту у зв’язку з постачанням нафти до єврейського утворення через територію Туреччини. Організатором виступила група «1000 молодих людей за Палестину», вони облили будівлю червоною фарбою і скандували гасло: «Ми — заноза в шиї тих, хто забезпечує окупацію і геноцид з цієї землі. Ми не дозволимо пройти цій кривавій торгівлі!» (Газета «KARAR», 31.05.2024).

Коментар:

Після муніципальних виборів, які відбулись 31 березня, де правляча партія зазнала поразки, президент Туреччини Реджеп Ердоган об’явив про припинення торгівлі з єврейським утворенням і ввів обмеження на експорт 54 турецьких товарів. Ердоган заявив, що, незважаючи на обсяг торгівлі між Туреччиною і єврейським утворенням, який досяг 9,5 мільярда доларів, Туреччина повністю припинила торгівлю, щоб підтримати народ Гази. Президент Туреччини також заявив, що єврейське утворення є терористичною державою і що Нетаньяху треба судити як дітовбивцю і винуватця геноциду на кожній платформі, на якій він виступає, незалежно від теми і змісту зустрічі.

Той, хто слухає гнівні заяви Ердогана, скеровані проти єврейського утворення, може подумати, що він відчуває велику ворожість до окупантів і робить усе можливе, щоб забезпечити перемогу для народу Гази. Ердоган бажає, щоб в це повірили мусульмани, і усі його зусилля скеровані саме на це. Але досить поглянути на його дії, щоб побачити, що реальність зовсім відрізняється від його слів.

Чи дійсно Туреччина перестала співпрацювати з єврейським утворенням? Чи вона продовжує це робити через інші канали? Це поки не ясно, принаймні, про це не було об’явлено. Але продукти харчування не входять в число товарів, таких як паливо для реактивних двигунів, цемент, залізо і сталь, на які були накладені обмеження. У лютому агентство новин «Quds News» повідомило, що Туреччина є однією із країн, які експортують більше за усе фруктів і овочів до єврейського утворення.

Інакше кажучи, у той час як єврейське утворення прирекло жителів Гази на голод і спрагу, Туреччина продовжувала залишатись провідним постачальником продовольства для окупантів!

Міністерство торгівлі Туреччини об’явило, що з 9 квітня уся торгівля припинена, але уряду в цьому питанні немає довіри. Оскільки правляча партія с початку конфлікту заперечувала торгівлю з єврейським утворенням, потім вона заявила, що зупинити торгівлю неможливо через міжнародні угоди, і звинуватила критиків продовження торгівлі в тому, що вони є агентами третіх країн. І, нарешті, коли народне невдоволення підсилилось, уряд був вимушений визнати це і об’явив, що торгівля припинена. Сьогодні така ж ситуація відбувається з SOCAR, яка продає нафту єврейському утворенню через територію Туреччини. Незважаючи на заяву турецької влади про обмеження торгівлі з єврейським утворенням, нафта транспортується євреям по трубопроводу Баку - Тбілісі - Джейхан. Азербайджан вдовольняє приблизно 40 відсотків нафтових потреб єврейського утворення, і SOCAR виступає посередником в цій кривавій торгівлі. Молодіжні і неурядові організації (і народ Туреччини — у цілому) організували протести, де вимагали, щоб турецький уряд не тільки ввів обмеження на свою продукцію, але й не допустив використовувати свою територію для забезпечення єврейських окупантів.

Уряд, який нібито накладає санкції на єврейське утворення, насправді закриває на усе очі. Через це лицемірство єврейські посольства і консульства досі працюють в штатному режимі. В Туреччині досі немає ніяких юридичних заходів проти Нетаньяху та інших вбивць. На сьогоднішній день є випадки, коли єврейські терористи з турецьким громадянством вирушили воювати в сектор Газа, і досі вони не понесли покарання і не були депортовані.

Окрім того, злочинці, які коять масові вбивств, продовжують отримувати підтримку і захист, а протестуючі проти нафтової компанії SOCAR — яка належить диктатору і другу євреїв Алієву — заарештовуються. Виникає питання: якщо єврейське утворення — це терористична держава, а уряд Нетаньяху і його солдати — злочинці і вбивці, тоді чому карають протестуючих, а не тих, хто підтримує геноцид палестинців, таких як компанія SOCAR? Це просто лицемірство! Вони співпрацюють з вовком і плачуть разом з ягням!

З іншого боку, компанія SOCAR заявила, що вона не продає нафту напряму «Ізраїлю»: «Компанії-постачальники не мають можливості контролювати і втручатись в те, до яких країн транспортується в подальшому нафта і для яких цілей вона використовується». Інакше кажучи, компанія косвенно визнала продаж нафти вбивцям дітей. Заява SOCAR — така ж, як і заява уряду, який спочатку намагався заперечувати факт торгівлі, але потім був вимушений визнати це під тиском громадськості.

Протест проти SOCAR розцінюється як провокація, а зрадництво по відношенню до Гази з боку Азербайджану і Туреччини приховується під гаслом «одна нація, дві держави». В будь-якому випадку, «наводнення Гази» продовжить викривати зрадників, які підтримують хрестоносців і євреїв.

З дозволу Всевишнього Аллаха в найближчому майбутньому, коли буде встановлений Другий Праведний Халіфат, коли зійде сонце Ісламу, усі зрадники і окупанти будуть викорінені із тіла Умми подібно тому, як Посланець Аллаха ﷺ описав Сонцесяйну Медину:

الْمَدِينَةُ كَالْكِيرِ تَنْفِي خَبَثَهَا وَيَنْصَعُ طَيِّبُهَا

«Медина подібна ковальському міху, адже вона відкидає те нечисте, що в ній є, а (усе ) благе в ній яскраво сяє» (Бухарі, Муслім).


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мухаммад Емін Йлдирим
6 Зуль-хіджа 1445 р.х.
12 червня 2024 р.

Головне меню