Ердоган сумує по своєму хорошому другу Башару Асаду!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Президент Туреччини Ердоган після п’ятничної молитви 28 червня 2024 року в Стамбулі заявив: «Ми будемо діяти разом над розвитком відносин з Сирією так само, як ми діяли разом у минулому. Сирійський народ — це братський народ для нас. Немає причин не налагоджувати відносини. Оскільки ми підтримуємо відносини з Сирією, ви знаєте, що у нас були зустрічі з паном Асадом, і завтра ми можемо зустрітись знов. У нас ніколи не буде такої проблеми чи цілі, як втручання у внутрішні справи Сирії».

Коментар:

Всевишній Аллах вшанував людину серед багатьох Своїх створінь, наділивши її безцінним розумом. Аллах зробив розум предметом відповідальності, поклавши на неї той тягар, який небеса, земля і гори відмовились прийняти.

А як бути, якщо у людини є розум, але вона його не використовує, дозволяючи емоціям управляти собою, або використовує його, але хибно, і, як результат, їй не вистачає необхідного усвідомлення, і вона не здатна правильно оцінити реальність?

Чоловік на ім’я Ердоган очолює мусульманську країну з багатою історією, яка була центром Халіфату протягом близько 400 років. Він увібрався в одяг, який ззовні покритий милосердям, але під ним приховується жорстокість. Використовуючи ісламські почуття, він обдурив сирійський народ і кинув його на загибель. Він встромив отруйний кинджал в серці Сирійської революції, змовляючись з її ворогами — Росією, Іраном їх союзниками і Америкою. Он загнав сирійський народ в частину країни, перетворену на пастку, де той покірно прийняв свою участь, і встановив над ним із його ж числа тих, хто під приводом звільнення Сирії готував народ до повної капітуляції в обійми режиму.

Незважаючи на усе це, люди знаходили виправдання Ердогану за усі його змови і зрадництва, які не припиняються. Якщо б Ердогану надали можливість, він би зміг знайти собі таке виправдання, як це зробили люди; при цьому вони бачать його змови і інтриги на власні очі. Ми спостерігаємо подібне через те, що емоції більшості людей взяли гору, і вони стали наївними і керованими. Їх розум закритий, вони не чують слово істини від носіїв стягу Халіфату, які не брешуть своєму народу. Вони не повірили їм, порахували їх брехунами і послідували за тим, хто не приніс їм нічого, окрім втрат, хто влаштував для них пастку, збив зі шляху і погубив, і вони не знайшли собі ніяких помічників крім Аллаха.

Ось він виходить із молитви як лицемір, щоб продовжити свою змову, і говорить, що готовий примиритись з Асадом, оскільки він — його старий друг. Він ніби говорить: «Що б він не скоїв, будь то вбивства, поранення, вигнання мільйонів, руйнування домів, шкіл і лікарень, тортури десятків тисяч до смерті чи зґвалтування жінок, Аллах пробачить йому!». Це ж диявол у вигляді людини!

Не дивуйтесь, якщо завтра, коли війна в Газі припиниться, Ердоган так само скаже, що готовий відвідати єврейське утворення і зустрітись з Нетаньяху, адже раніше він збирався туди вирушити. Якщо б не «Наводнення аль-Акси», він би здійснив цей злощасний візит, незважаючи на те, що раніше звинувачував Нетаньяху в тероризмі і кровопролитті, а потім примирився з ним в Нью-Йорку на полях засідання ООН у вересні 2023 року. Ердоган прийняв злочинця Герцога, президента єврейського утворення, як великого героя в своєму чудовому палаці, а далі він прийме того, хто змінить Нетаньяху!

Можливо, якщо б він поїхав до Мекки на хадж, він би відмовився кидати каміння в шайтана, сказавши, що може примиритись з ним, адже він шукає тільки вигоду — і нічого окрім вигоди! Він і решта правителів мусульманських країн заслуговують бути побитими камінням разом з Іблісом! Нехай погубить їх Аллах, як же вони знущаються! Вони примирились з тираном Башаром Асадом, обманувши народ Сирії. І тепер, після свого зрадництва, вони дивляться, як вбивають і морять голодом народ Гази, і в авангарді цього зрадництва стоїть Ердоган. Вони продовжують нормалізацію відносин з сирійським тираном і готуються до подальшої нормалізації з єврейським утворенням, як на це вказує режим Саудівської Аравії і як заявив їх хазяїн в Білому домі.

О мусульмани! Облиште обманювати себе, не слідуйте за бажаннями людей, які збились з прямого шляху і ввели в оману інших. Отямтесь і послідуйте шляхом вашого Пророка ﷺ, вашого ватажка на сторіччя, і тоді Аллах благословить вас. Довіряйте своїй партії, яка працює над вашим звільненням, і Аллах допоможе вам. Довіртесь щирому політичному керівництву — групі, яка стоїть на істині з дозволу Аллаха.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Асад Мансур
27 Зуль-хіджа 1445 р.х.
3 липня 2024 р.