Америці загрожує розкол

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

«Байден і Трамп закликають американців об’єднатись після невдалої спроби вбивства» («France 24»).

«Спроба вбивства Трампа… визнання недбалості у питаннях безпеки і нова інформація про стрільця. Нападнику було не більше 20 років і у нього не було проблем зі здоров’ям» («Аль-Джазіра»).

Коментар:

Голова невір’я Америка, лідер західних колоніальних країн, опинилась як ніколи близька до розколу. Відомо, що чинник міжнародної міці, розділення і контролю країн світу заснований на єдності американського рішення.

Розумна людина не сумнівається, що єдність — один із найважливіших чинників сили, проте якщо ця єдність побудована на прагматизмі, то її зникнення неминуче. Їх влада і успіх тримаються на політичному невігластві своїх опонентів і внутрішніх конфліктах. Захід ігнорує усіх, вважаючи себе найкращими створіннями Аллаха; західні діячі переконані, що представляють полюс добра, а усі, хто проти них або конкурують з ними, представляють полюс зла.

Ідея богообраного народу, якщо вона заснована на расизмі, призводить до тиранії, несправедливості і колоніалізму. Адже решта людей розглядаються прибічниками даної ідеї як терористи, дикуни або менш значущі учасники в природному процесі розвитку, в якому виживають найсильніші.

З таким мисленням неможливо керувати світом, і історія не зупиниться на порозі цієї цивілізації, схожої на кам’яну добу, де сильний відбирає майно слабкого.

Хізб ут-Тахрір наполегливо працює над усунення політичного невігластва, над формуванням громадської думки про те, що відповідальність за управління міжнародними відносинами належить виключно Ісламській Уммі — Уммі істини і справедливості.

Всевишній Аллах сказав:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا للهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя» (8:24).

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Ахмад Татар
Член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір, Туніс
12 Мухаррама 1446 р.х.
18 липня 2024 р.