Ердоган: незаконна окупація повинна стати міжнародним пробудженням!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган виразив надію, що консультативна думка Міжнародного суду ООН щодо незаконної окупації «Ізраїлем» палестинських територій стане «пробудженням для міжнародної спільноти».

У неділю президент Туреччини повідомив журналістам, що Міжнародний суд визнав «Ізраїль» окупантом палестинських територій і почав вимагати припинити окупацію. Ердоган заявив: «Ізраїль» повинен бути покараний за те, що він зробив, і це покарання повинно бути досить показовим, щоб гарантувати, що ніхто ніколи більше не зможе подумати про таку жорстокість. Я сподіваюсь, що це рішення і прийняті до нього рішення, які не були реалізовані, приведуть до пробудженню міжнародної спільноти. Ми не повинні звикати до страждань палестинців або вважати їх положення нормальним. Ми повинні підняти свій голос проти пригноблення, і тон його буде зростати з кожним днем. Це наш гуманітарний обов’язок, наш обов’язок перед історією. Будь-яка позиція, прийнята чи не прийнята сьогодні, уходить в історію. Я іще раз закликаю усіх встати на правильний бік історії».

Коментар:

О Мутасім! О Іслам! О Мухаммад! Ці вигуки і крики, які виходять із вуст сиріт, досягли вух Ердогана, але не пробудили в ньому благородство Мутасіма! З 1967 року і по сьогоднішній день увесь світ піднімає свої голоси проти окупації, а Ердоган чекає, коли Міжнародний суд звільнить Палестину і поверне її землю і дома палестинцям! Щоб зрозуміти істинну суть Міжнародного суду, досить знати, що він був заснований європейськими країнами, які створили єврейське утворення! Хіба можна чекати щось хороше від цього суду? Чому цей суд досі залишався в невіданні і тільки зараз почав виносити рішення про припинення окупації? Нехай Ердоган зачекає, поки Міжнародний суд прийме рішення покласти край окупації, щоб гучно, в увесь голос виступити проти несправедливості і окупації!

Хіба не досить криків дітей, жінок, старих і поранених, які не замовкають вже десять місяців?! Ці голоси досягли небес. Ердоган, ти заявляєш, що твій гуманітарний обов’язок — підняти голос проти окупації, так піднімай його як хочеш. Палестинський народ вже ситий твоєю брехнею і обманом. Усі вже відомо, що забезпечення і підтримка Туреччиною єврейського утворення не припинялись

Історія запам’ятає, що Ердоган гучно заявив проти окупації і несправедливості, але не розірвав відносини з євреями, більше того, надав їм підтримку. І не тільки це, за повідомленнями ЗМІ, турецькі солдати б’ються в лавах єврейської армії! Знай, Ердоган, що ти позбавив себе нагороди і благословення від Всевишнього Аллаха, набув гріх і позбавився блага.

Ердоган не поверне палестинцям їх права, він не помститься за Газу! Благословенну землю звільнять богобоязливі і благочестиві, які не бояться докорів на шляху Аллаха.

Народ Палестини нічого не очікує від Ердогана або інших мусульманських правителів-зрадників. Вони чекають допомоги тільки від Всевишнього Аллаха, який пошле армії мусульман для звільнення Благословенної Палестини.

وَمَا لَنَا أَلَّا نَتَوَكَّلَ عَلَى اللهِ وَقَدْ هَدَانَا سُبُلَنَا وَلَنَصْبِرَنَّ عَلَى مَا آذَيْتُمُونَا وَعَلَى اللهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُتَوَكِّلُونَ

«Чому б вам не уповати на Аллаха, якщо Він повів нас нашими шляхами? Ми неодмінно стерпимо завдаваємі вами муки. Нехай же уповаючі уповають тільки на Аллаха!» (14:12).

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хиб ут-Тахрір
Мухаммад Салім, Палестина
17 Мухаррама 1446 р.х.
23 липня 2024 р.