Народний рух примусив США змінити розрахунки і переглянути плани

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Представник Держдепартаменту США у відповідь на запит курдського сайту новин «Rudaw» заявив, що «Вашингтон не підтримує нормалізацію відносин між Сирією і Туреччиною» («RT», 17.07.2024).

Коментар:

Минуло усього декілька днів з миті народного повстання на територіях, контрольованих Туреччиною, як почали з’являтись заяви, які засуджують відносини зі злочинним режимом. Хтось говорить, що час нормалізації іще не прийшов, хтось стверджує, що він ніколи не примириться з режимом, хтось говорить, що це не відбудеться у найближчий час, хтось виправдовує це особистою справою президента, хтось описує це з точки зору економічної вигоди. Їх західний куратор заявив, що він відкидає нормалізацію відносин; це трапилось після заяв злочинного режиму Асада про те, що він не сяде за стіл переговорів, поки його землі окуповані!

Ідеї нормалізації слідували одна за іншою, починаючи з наміру відкрити КПП «Абу-Зіндін», потім послідували заяви Ердогана, який сказав, що у нього немає проблем з Асадом, що їх відносини носять родинний характер і що він направить йому запрошення відвідати Туреччину.

Усе це збільшувало напруження і тиснуло на людей, поки не трапились події в Кайсері, коли люди вийшли на вулиці з протестом, нагадавши нам перші дні революції. Вони виразили своєю незгоду з покровительством, відкинули нормалізацію заради капітуляції, говорили про пункти переходу і інші питання. Люди висловили усе, що накопичилось у їх серцях. Багато хто вважали, що регіон охолов і заспокоївся, що люди були приручені, але те, що трапилось, довело протилежне. Я говорю тут не про революційний дух, який був очевидний і сильний, а про тих, хто не вірив в здатність людей вплинути на ситуацію, про тих, хто говорив, що люди нічого не вирішують і не можуть зробити. Їм стало ясно, що вони помилились. Багато із них почали говорити: «Клянусь Аллахом, якщо люди захочуть, то вони досягнуть багато чого».

Після цього слід заспокоїти вулиці і навести порядок, після чого почали з’являтись заяви, які засуджують нормалізацію. Буди вжиті заходи на місцях, скеровані на заспокоєння населення, відволікання його від протестів і зменшення їх радості від перемоги.

Революціонерам треба вірити в свою силу і можливості, а також пам’ятати про багато подій, які це доводять. Вони також повинні розуміти, що є ті, хто намагається відволікти і збити їх зі шляху, і що ці люди нещирі і мають приховані наміри. Революція сьогодні переживає великі події, і підтримка народу грає в цьому значну роль. Те, що трапилось в Бінніше, є доказом цього. Усім треба готуватись і налаштовуватись, адже гряде велике благо для революції. Треба були єдиними в своїх діях і продовжувати рухатись уперед, знаючи, що у нас є сила і що вираз «Підтримка народу — ключовий чинник» є правдивим. Невіруючі намагаються спотворити цю істину, щоб ми не усвідомлювали джерела своєї сили, але Всевишній Аллах влаштовує події, які підтверджують це. О мусульмани, будьте готові до перемоги і тріумфу і поразки негідників, з дозволу Всевишнього Аллаха.

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Абдо ад-Дали
Член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір, Сирія
16 Мухаррама 1446 р.х.
22 липня 2024 р.