Коли правителі мусульман одумаються?!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Голова Великого національного зібрання Туреччини Нуман Куртулмуш заявив: «Суспільство, яке гаряче аплодує вбивці, судимому в міжнародних судах, є співучасником цих масових вбивств. Ганьба вам» («Fetih Medya», 25.07.2024).

Коментар:

Єврейське утворення продовжує вести агресію проти жителів Гази, в ході якої загинуло десятки тисяч людей. В цей час єврейський прем’єр-міністр Біньямін Нетаньяху взяв участь в спільному засіданні Конгресу США за запрошенням американських лідерів. Нетаньяху виступив з промовою, яка тривала біля години, і отримав тривалі і гарячі аплодисменти після кожної промовленої фрази. Усьому світу відомо, що США грають ключову роль в масових вбивствах в Газі, і позиція Конгресу по відношенню до Нетаньяху лише підкреслила цей факт.

Заява спікера Великого національного зібрання Туреччини Нумана Куртулмуша відносно американської позиції, звичайно, заслуговує на увагу. Але чи відповідає ця заява діям турецького ряду на чолі з парламентом? Хіба Туреччина не забезпечувала єврейське утворення багатьма товарами, особливо залізом, сталлю і продовольством, протягом приблизно шести місяців з початку різанини в секторі Газа? Чому Нуман Куртулмуш ніяк не відреагував на цей крок, вжитий турецьким урядом?! Чому він не вимагав від турецького уряду зупинити цю різанину?! Чому він не сказав, що армії повинні виступити, щоб врятувати пригноблене і безпорадне населення Гази? Чи його заява усього лише скерована на заспокоєння мусульманського населення Туреччини, як ці заяви його президента Реджепа Ердогана? Увесь світ, навіть маленькі діти, знає, що Америка підтримує євреїв у їх масових вбивствах в секторі Газа! В цьому випадку чи не повинен був Нуман Куртулмуш скерувати свою реакцію не на Америку, а на правителів мусульманських країн, особливо Туреччини, які мовчать про різанину в Газі?

Якщо Нуман Куртулмуш серйозно ставиться до своїх заяв на адресу Америки, то йому слід також сказати наступне:

  1. Закликати правителів мусульман, особливо правителів Туреччини, розірвати відносини з Америкою.
  2. Сказати усім правителям мусульманських країн, що звільнення Гази буде досягнуто тільки з мобілізацією армій.
  3. Сказати усім мусульманам — які жадають зупинити різанину в Газі, чиї серця розриваються від болю, хто проводить акції і демонстрації день і ніч заради цієї цілі, — щоб вони зібрались біля палаців своїх урядів і штаб-квартир армій і вимагали від них рішучих дій.
  4. І, нарешті, що найважливіше, закликати до встановленню Праведного Халіфату, який є єдиним рішенням для звільнення пригноблених мусульман в Газі і в усіх окупованих землях мусульман.

В іншому випадку заява Нумана Куртулмуша не буде мати ніякої цінності перед Аллахом і мусульманами, більше того, якщо він це не зробить, то Аллах розгнівається на нього, адже Всевишній Аллах сказав:

لِمَ تَقُولُونَ مَا لَا تَفْعَلُونَ * كَبُرَ مَقْتاً عِندَ اللهِ أَن تَقُولُوا مَا لَا تَفْعَلُونَ

«Чому ви говорите те, чого не робите? Велика ненависть у Аллаха за те, що ви говорите те, чого не робите» (61:2,3).

Один поет сказав:

لَا تَنْهَ عَنْ خُلُقٍ وَتَأْتِيَ مِثْلًهُ *** عَارٌ عَلِيْكَ إِذَا فَعَلْتَ عَظِيْمُ!

«Не забороняй іншим те, що робиш сам. Ганьба тобі, якщо ти так вчиняєш».

О правителі мусульман! Ви бачили на власні очі, як американський Конгрес аплодує вбивці дітей Нетаньяху, ніби він — герой! Коли ж ви одумаєтесь?

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Рамадан Абу Фуркан
21 Мухаррама 1446 р.х.
27 липня 2024 р.