Прийшов час Умми вжити кроки для звільнення полонених і повернення своєї землі

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Два палестинських органа в четвер ввечері 1 серпня 2024 року об’явили про загибель ув’язненого Іслама ас-Сарсаві (42 роки) із району Еш-Шуджайя в Газі.

Він помер внаслідок тортур у таборі Сде-Тейман, який відноситься до Південному командуванню армії єврейського утворення. В заяві Управління по справам ув’язнених говориться, що Іслам ас-Сарсаві був затриманий під час рейду на лікарню Аш-Шифа і поміщений у табір Сде-Тейман, де, не витримавши тортур, прийняв смерть мученика. В заяві зазначається, що ас-Сарсаві — один із ув’язнених, загиблих у тюрмах і таборах окупації, чиї особистості окупаційна влада продовжує приховувати. Зазначається, що кількість ув’язнених в тюрмах окупаційного режиму перевищило 9 тисяч 900 людей, і ця цифра не включає усіх затриманих в Газі. («Аль-Джазіра»).

Коментар:

Новини, правозахисні звіти і свідчення колишніх ув’язнених розкривають жахи, які кояться в єврейських тюрмах після 7 жовтня 2023 року. В’язні виходять в жахливому стані, значно втративши вагу, зі слідами тортур і жорстокого обходження. Їх зовнішність настільки змінена, що близькі з трудом їх впізнають. Особливо це стосується ув’язнених із Гази в таборі Сде-Тейман, відомого своїм жахливим обходженням, де спостерігачі виливають свою ненависть на ув’язнених, піддаючи їх жорстоким тортурам, які приводять до смерті.

Згідно звітам і свідченням, ув’язнені піддаються різним формам тортур, знущань і принижень з боку солдат єврейського утворення. Це включає постійні побої, голод, сексуальне насильство, тортури електричним струмом, утримання в холодній кімнаті в оголеному виді, відсутність засобів особистої гігієни, медичне нехтування … І це лише мала частина того, через що проходять ув’язнені в єврейських тюрмах.

Єврейське утворення продовжує коїти злочини проти палестинського народу як всередині тюрем, так і за їх межами, тому що не знайшлось нікого, хто б його зупинив, в умовах, коли при владі в мусульманських країнах перебувають маріонеткові правителі, чия головна мета — захищати інтереси єврейського утворення і виконувати накази своїх хазяїв. Прийшов час Ісламській Уммі скинути своїх правителів і встановити Імама, за яким вона буде битись і захищатись. Імам, подібно аль-Мансуру іаль-Мутасіму, звільнить полонених і, як Умар і Салахуддін, поверне Благословенну землю.

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Бараа Мунасира
30 Мухаррама 1446 р.х.
5 серпня 2024 р.