Американські вибори і криза лідерства на Заході

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Камала Харріс була висунута Демократичною партією на президентські вибори 2024 року. Голова Національного комітету Демократичної партії заявив, що вона набрала досить голосів делегатів, щоб стати кандидатом від своєї партії на пост президента.

Коментар:

Захід переживає серйозну кризу лідерства. Щоб пояснити це ствердження, необхідно розглянути минулі і майбутні вибори в 2024 році в різних європейських країнах і в Сполучених Штатах. Проаналізувавши це, можна зробити висновок, що кандидати, які прагнуть до влади в цих країнах, сприймаються як розумово хворі, позбавлені ідеологічної основи або непридатні для політичного лідерства.

В США 81-річний Джо Байден був вимушений відмовитись від участі в президентській гонці, а Камала Харріс отримала підтримку своєї партії в боротьбі проти Дональда Трампа. Іронія полягає в тому, що у американських виборців немає іншого вибору, окрім як стрибнути зі сковороди у вогонь. Дональд Трамп — нарцис і психопат, а Камала Харріс не володіє необхідними лідерськими якостями для управління країною.

Ця проблема широко розповсюджена не тільки в Сполучених Штатах, подібна криза спостерігається і в Європі. Результати парламентських виборів у Франції і перемога лівої коаліції породили в очах громадськості багато сумнівів відносно політичного майбутнього країни, більше того, це ускладнило вибори наступного прем’єр-міністра. Криза керівництва зачепила і Об’єднане Королівство. За останні чотири роки змінилось чотири прем’єр-міністри. Після виходу Великобританії із Європейського Союзу країна продовжує боротись за пошук підходящого політичного лідера, але поки безрезультатно.

Дана ситуація демонструє глибоку кризу лідерства на Заході. Очевидно, що нинішніх лідерів, які знаходяться при владі в Європі і Сполучених Штатах, не можна порівняти лідерами минулих десятиріч. За своїми лідерськими якостями, ефективності, розумінню міжнародної політики і західних цінностей вони значно уступають своїм попередникам. Уважно вивчаючи їх заяви, можна помітити, що їм бракує тих західних цінностей, які їх країни і колишні лідери пропагували світу протягом довгих років.

Дональд Трамп і Камала Харріс сильно відрізняються від президентів США, які очолювали країну декілька десятиріч назад. Сьогодні Америка стикається з недосвідченим і втомленим менталітетом, який ставить її політичну репутацію під іще більшу загрозу. Якщо стисло, то Байден — символ паралізованої Америки, Трамп — символ скаженої Америки, а Камала Харріс — символ слабкої особистості з дивним минулим.

Тим не менше, країни, такі як Сполучені Штати, володіють інститутами і структурами, які можуть згладжувати негативний вплив їх не занадто популярних лідерів. Проте якщо ці інститути знаходяться під контролем таких же слабких особистостей, з часом вони так само стануть непридатними.

Ця криза явно свідчить про занепад Заходу. Колі ідеологія приходить в занепад, вона більше не здатна виховати гідного і ефективного лідера. Боляче дивитись, як правителі мусульманських країн стають інструментами в руках цих слабких і безумних лідерів, слугуючи їм з повною відданістю! Криза лідерства на Заході надала Ісламській Уммі величезну політичну вигоду, це шанс звільнитись від гегемонії Заходу. Сьогодні світ гостро потребує віруючих, благочестивих, мудрих, справедливих і стійких лідерів, які будуть правити не тільки мусульманами, але й будуть служити прикладом для решти країн. Немає сумнівів, що Другий Праведний Халіфат виведе найсміливіших, наймудріших і найсправедливіших лідерів серед Умми, які врятують людство від зла антихриста цього сторіччя і нікчемної капіталістичної системи.

قَالَ مُوسَى لِقَوْمِهِ اسْتَعِينُوا بِاللهِ وَاصْبِرُواْ إِنَّ الأَرْضَ لِلّهِ يُورِثُهَا مَنْ يَشَاء مِنْ عِبَادِهِ وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِينَ

«Сказав Муса своєму народу: «Просіть допомоги у Аллаха і терпіть. Воістину, земля належить Аллаху. Він дарує її у спадщину тому із Своїх рабів, кому побажає, і благий кінець уготований богобоязливим» (7:128).

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Умар Халіл Бахлі/Афганістан
3 Сафара 1446 р.х.
8 серпня 2024 р.