Фідан! Сектору Газа не допоможе Ваша балаканина…

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

5 серпня міністр іноземних справ Туреччини Хакан Фідан відвідав Єгипет за запрошенням міністра іноземних справ Єгипту Абделя Аті.

Коментар:

Міністр іноземних справ Туреччини Хакан Фідан був прийнятий президентом Єгипту Абдель Фаттахом ас-Сісі. Окрім двобічних відносин, Фідан також обговорив останні події в Газі. В перший день дводенного офіційного візиту Фідан у супроводі єгипетських чиновників відвідав порт Ель-Аріш і прикордонний перехід Рафах, де продовжується геноцид, масові вбивства і жорстокість. Фідан повторив свої шаблонні заяви, що Туреччина буде підтримувати палестинський народ до кінця і продовжить з гідністю виконувати свій моральний і гуманітарний обов’язок. Поки Хакан Фідан робив ці заяви, єврейське окупаційне утворення по інший бік кордону продовжувало масові вбивства мусульман. Ці гучні і руйнівні заяві, промовлені міністром іноземних справ Туреччини, яка входить до десятки найсильніших країн регіону, лунають як слова активіста. Заяви Фідана не зупиняють геноцид і масові вбивства, а також злочини проти людяності, скоювані окупаційним утворенням в секторі Газа вже декілька місяців, більше того, вони, швидше, заохочують цей геноцид.

Під час свого візиту до Єгипту Фідан згадав вбивство голови політбюро «ХАМАС» Ісмаіла Ханії в Тегерані. Він заявив, що коли єврейське утворення почало масові вбивства мусульман в секторі Газа, США звернулись до них і єгипетської влади зі словами: «Будь ласка, скажіть країнам регіону, щоб вони не вступали до війни». І знов, коли єврейське утворення напало на іранське посольство в Дамаску, Сполучені Штати звернулись тим же чином: «Втрутьтесь, попросіть Іран не нападати». Він зазначив, що те ж саме відбулось після вбивства Ісмаіла Ханії.

Тут слід зазначити, що заяви Фідана розкривають, що Америка, в політичній орбіті якої обертається Туреччина, використовує Туреччину як інструмент для реалізації своїх інтересів в регіоні; зі свого боку, турецький уряд з повною покорою відповідає на усі американські вимоги. Заяви міністра іноземних справа Туреччини можна розглядати як визнання зрадництва.

Відносно того, що відбувається в секторі Газа Хакан Фідан сказав: «Хазяї «Ізраїля» тепер повинні взяти його за повідець і зупинити». Хіба Фідан не знає, що це нелюдське єврейське утворення повністю залежить від США і Заходу у цілому? Фідан! Хіба не Ви підтримуєте «Ізраїль» на кожній платформі? Хіба Ви не є одним із союзників Америки, який підтримує єврейське утворення боєприпасами?

Америка і Захід захищають окупаційне утворення, опікуються ним і надають йому усіляку можливу підтримку, попираючи усі людські і моральні цінності заради його захисту, але що зробили Ви окрім засуджень, розмов, зібрань і гучних заяв? Більше того, Ви надавали логістичну підтримку євреям протягом декількох місяців. Ваш уряд вирішив бойкотувати «Ізраїль», але кораблі усе іще вирушають із турецьких портів до єврейських, а турецьке посольство в Тель-Авіві продовжує свою роботу, і Ви навіть не наважились його закрити!

Хіба в цьому полягає турбота і підтримка наших братів і сестер в секторі Газа?!

Фідан, якщо Ви дійсно хочете захистити мусульман Гази, то Ви повинні відправити армію до Палестини, щоб вигнати окупаційне єврейське утворення з Благословенної землі Палестини. Тільки так можна дійсно відновити справедливість! Решта іншого — порожня балаканина...

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Йилмаз Челік
10 Сафара 1446 р.х.
15 серпня 2024р.