Армії повинні руйнувати трони і рятувати життя, а не будувати лікарні!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Президент Алжиру Абдельмаджид Теббун заявив: «Ми ніколи не залишимо Палестину, особливо Газу. Армія готова, як тільки відкриються кордони і нашим вантажівкам дозволять в’їзд … протягом 20 днів ми побудуємо три лікарні» («Quds News Network», 19.08.2024).

Коментар:

Коли я почув слова Абдельмаджида Теббуна, нинішнього президента і кандидата на майбутніх президентських виборах 7 вересня 2024 року, де він сказав: «Армія готова, як тільки відкриються кордони...», — я спочатку подумав, що армія готується зруйнувати кордони, встановлені колонізаторами, які розділили нашу землю на окремі території і назвали їх державами, і що армія увійде туди як визволитель, який б’ється за мусульман у цілому, і за Палестину — зокрема. Але потім я зрозумів, що він говорить про нинішню роль армій, які захищають трони тих, хто був поставлений при владі, тримаючи народ в страху і підкоренні, нападаючи на нього, як хижі вовки, і усе це — для досягнення інтересів колонізатора в мусульманських країнах!

Теббун нічим не відрізняється від ас-Сісі та інших правителів, які викривили роль армії, спотворивши те, для чого вона взагалі існує протягом усіх часів, а саме — щоб захищати країну і народ, для боротьби з ворогами і вигнання їх з наших земель. Ці правителі перетворили армії в інструмент придушення народів, незадоволених авторитарним правлінням. Більше того, вони зайняли армії комерційними проектами, які приносять їм великий прибуток, занурюючи їх в розкішне життя, заради чого військові готові захищати свої інтереси, забуваючи про свою початкову місію. Дійшло до того, що військові бачать в своїх братах ворогів, які хочуть відняти у них те, що вони вважають своїм!

Теббун хоче, щоб його армія увійшла до Гази не як визволитель і захисник її жителів, а для того, що побудувати лікарні, які будуть лікувати постраждалих від звірств єврейського утворення — звірств, які не мають аналогів навіть в світових війнах. Але який сенс у будівництві лікарень, якщо вони знов будуть зруйновані, а усі, хто знаходиться в них, постраждають?

Ці правителі-зрадники вважають, що їх народи сліпі, невігласні, залякані, покірні і т.д., але, хвала Аллаху, Умма Мухаммада ﷺ звеличена, і вона не мовчить про несправедливість. Хоча деякий час Умма була пригнічена через ідеологічний тиск, проте вона знов пробудилась і усвідомила шлях своєї величі. Цьому пробудженню посприяв героїзм муджахідів Гази і стійкість її жителів, які втратили своїх близьких, але досі проявляють терпіння, адже вони усвідомлюють, що обрані для того, щоб віддати свої життя на шляху Аллаха. Усе це примушує західний світ передивитись свої гасла про «демократію» і «права людини». Народи Заходу побачили, що ці терміни — лише порожні гасла, які не мають місця в реальності. Тому вони звернулись до Корану і знайшли там заспокоєння і відповіді на свої питання. Тисячі із них прийняли Іслам, і не виключено, що у майбутньому саме вони будуть протистояти ворогам, руйнувати їх брудні концепції і встануть в перших рядах ісламської армії під стягом Праведного Халіфату, якщо того побажає Аллах. Подібне мало місце в історії у часи Пророка ﷺ і в епоху ісламських завоювань.

Теббун та інші правителі! Ви не думайте, що зможете продовжувати свій обман і спотворювати реальність. Хвала Аллаху, Умма усвідомлює і ясно бачить шлях, який веде до довольству Всевишнього Аллаха. Це видно із обговорень в соціальних мережах після заяв Теббуна, які деякі охарактеризували як «небезпечні» і «безпрецедентні». Один із коментаторів написав: «Спочатку ми подумали, що армія збирається спалити Тель-Авів, але в ітозі він заявив, що армія побудує три лікарні в Газі! Хіба не краще було б побудувати їх для алжирців? В Газі вже є 36 лікарень, більше, аніж в нашій столиці!». Інший коментар: «В цю мить я дивився виступ кандидата в президенти Теббуна на каналі «Al Shorouk». Коли він перейшов до теми Гази, він сказав: «Якщо б Єгипет відкрив кордони, ви б побачили алжирську армію з вантажівками... або щось в цьому роді». У цей час канал перервав трансляцію. Якщо б не інші коментарі, я б подумав, що президент збирається об’явити війну. Це була хитрість з боку каналу чи щось інше?».

Багато хто також зазначили, що слова Теббуна залишались не більше аніж заявами у межах передвиборчої кампанії.

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Радия Абдуллах
16 Сафара 1446 р.х.
21 серпня 2024 р.