Ердоган оплакує дітей Гази і виражає солідарність з ними тільки на словах!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Президент Туреччини Ердоган у відеозверненні до саміту з питань майбутнього, організованого під егідою ООН в Нью-Йорку, заявив:

«Міжнародна спільнота, особливо Організація Об’єднаних Націй, повинна більш активно виступати проти окупаційної політики «Ізраїля». У світі, де діти гинуть під бомбами, я говорю вам відверто, ніхто із нас не може почувати себе у безпеці. Туреччина буде продовжувати виступати проти пригноблення і на боці пригноблених, і ми не відступимо від цієї гуманітарної позиції. Для того, щоб побудувати безпечне і процвітаюче майбутнє, нам перш за усе потрібен мир. Такі виклики, як тероризм, ісламофобія і ксенофобія, нелегальна міграція і змінення клімату, підсилюють геополітичні потрясіння. Найболючіший приклад цього ми бачимо на окупованих палестинських територіях, особливо в Газі, вже 11 місяців. Перед нами картина, коли понад 41 тисячі людей, із яких 17 тисяч дітей, загинули, понад 100 тисяч людей отримали поранення, і майже уся Газа стерта з обличчя землі».

Коментар:

Чи можливо повірити, що така велика і могутня країна, як Туреччина — яка вважається спадкоємицею Османського Халіфату, з падінням якого пала і Палестина, — здатна лише виражати скорботу і сум щодо страждань Палестини і Гази? Як можна змиритись з тим, що Туреччина здатна лише звертатись до міжнародної системи і ООН з закликом врятувати палестинців від пригноблювачів?

Ердоган заявив: «Туреччина буде продовжувати виступати проти пригноблення і на боці пригноблених, і ми не відступимо від цієї гуманітарної позиції». Проте він не пояснив, як саме буде здійснюватись ця підтримка, що означає, що це усього лише чергові слова. Це частина інформаційної брехні, не підкріпленої ніякими діями.

Якщо б Ердоган був серйозним в своїх висловлюваннях, він би знайшов засоби для їх реалізації, адже в його руках є величезні можливості. Починаючи з мобілізації армії, зачинення посольств і висилки послів країн, які беруть участь і співучасть в агресії, закриття американських військових баз і закінчуючи розривом усіх торгових і логістичних зв’язків з єврейським утворенням.

Проте Ердоган не скористався жодним із цих доступних варіантів і обмежився лише крокодилячими сльозами щодо страждання пригноблених. Що це за брехливий лідер?!

Ісламська Умма не пробачить Ердогану та іншим правителям цю принизливу бездіяльність. Умма не забуде ці боягузливі позиції зрадників і запише їх на чорних сторінках історії. Окрім того, в Судний день вони будуть притягнуті до відповідальності перед Всевишнім Аллахом.

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Ахмад Хатавані
11 Раби уль-авваль 1446 р.х.
14 вересня 2024 р.