Вбивця і тиран ас-Сісі став «дорогим братом»!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі прибув з офіційним візитом до столиці Туреччини Анкари («Анадолу»).

Коментар:

Президент Туреччини Ердоган зустрів президента Єгипту ас-Сісі в аеропорту Есенбога. Після короткої бесіди в Залі пошани аеропорту Есенбога лідери на одному автомобілі вирушили до Президентського комплексу.

В президентському комплексі для ас-Сісі була організована офіційна церемонія прийому. Абдель Фаттах ас-Сісі на свої сторінці в «X» перед візитом до Туреччини заявив, що він радий можливості відвідати Туреччину і зустрітись з президентом Ердоганом. Під час візиту ас-Сісі підкреслив глибокі історичні відносини між Єгиптом і Туреччиною і звернув увагу на міцні політичні зв’язки між країнами з часів Мустафи Кемаля — руйнівника Халіфату. Він додав: «Мій сьогоднішній візит до Анкари і попередній візит президента Ердогана до Каїру відображають бажання почати нову дружбу і співпрацю». Ас-Сісі також зазначив, що Туреччина повністю підтримує дипломатичні зусилля відносно ситуації в Газі, маючи на увазі прокляте американське рішення «двох держав». Він додав: «Єгипет і Туреччина дотримуються єдиної позиції відносно необхідності негайно припинити вогонь в Газі, а також категорично відкидають нинішню ескалацію на Західному березі. Ми також єдині у питанні створення палестинської держави зі столицею у Східному Єрусалимі».

Про що взагалі говорить ас-Сісі? Цього кривавого диктатора зовсім не хвилює Газа. Усе, що його хвилює — це догодити Америці і поставити її інтереси вище за усе. Його зрадництво є таким, що він не може зробити і кроку без дозволу Америки. Якщо б він дійсно був чесним по відношенню до Гази, він би негайно мобілізував армію під своїм командуванням і вирвав прокляте єврейське утворення із Благословенної землі.

Міністр іноземних справ Єгипту Бадр Абдель Аті в своїй заяві спростував ствердження про поставки зброї до Гази через тунелі, зазначивши, що єврейське утворення знає, що Єгипет вже десять років бореться з тероризмом і повністю зруйнував тисячі тунелів, витративши на це величезні засоби. Так чи можуть ці зрадники допомогти Газі? В чому різниця між ними і Нетаньяху у їх ворожості до Ісламу і мусульман? Ці зрадники — більше «євреї», ані самі євреї!

З іншого боку, президент Ердоган на прес-конференції з президентом Єгипту заявив: «Внесок обох країн до регіонального миру і стабільність має життєво важливе значення. Ми домовились щодо проведення регулярних консультацій, особливо з питання Гази. Палестина була центральною темою наших переговорів, і у нас єдина позиція по цьому питанню. Припинення 11-місячного геноциду, якнайшвидше встановлення постійного припинення вогню і безперешкодне надходження гуманітарної допомоги як і раніше є нашими пріоритетами. «Ізраїльська» адміністрація намагається зломити рішучість, яку вона не змогла зломити, скинувши тисячі тонн бомб, прирікаючи палестинський народ на голод і спрагу». Президент Ердоган нагадав, що «Єгипет виступив посередником у переговорах з Катаром і США, Туреччина так само підтримує цей процес, проте безкомпромісна і обструктивна позиція «ізраїльської» сторони усе іще зберігається. «Ізраїль» продемонстрував свій менталітет, вбивши співрозмовника по переговорам».

Щодо позиції президента Ердогана, то абсолютно ганебним є хвалити ас-Сісі — якого Америка називає своїм «улюбленим диктатором» — і приписувати йому заслуги в палестинському питанні, при цьому не нагадавши йому, що він залишив мусульман Гази в умовах війни і голоду, не відкривши двері для єгипетської допомоги.

Ердоган неодноразово називав ас-Сісі «вбивцею», «тираном», «організатором перевороту» і «диктатором» протягом багатьох років. В 2019 році Ердоган не був присутнім на офіційні зустрічі Генеральної Асамблеї ООН, щоб не сидіти за одним столом з ас-Сісі, обґрунтовуючи це ти, що він не хоче сидіти за одним столом з планувальником перевороту. Проте наприкінці 2022 року він усе ж таки потиснув руку ас-Сісі, з яким був в неприязних відносинах протягом багатьох років, і привітав його з переобранням на пост президента у грудні минулого року. Здається, що наступним гостем Ердогана, якого він зустріне з офіційним прийомом і влаштує для нього урочистий обід, буде президент Сирії Башар Асад, вбивця свого народу.

Очевидно, що ці два лідери зустрілись за вказівкою Америки. Відомо, що Туреччина і Єгипет проводять американську політику в регіоні.

وَلَا تَحْسَبَنَّ اللهَ غَافِلاً عَمَّا يَعْمَلُ الظَّالِمُونَ

«Не думай, що Аллах не відає про те, що коять беззаконники» (14:42).

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Йилмаз Челік
14 Рабі аль-авваль 1446 р.х.
17 вересня 2024 р.